Digitaal Museum: Dennison

Dennison Artic 240TIn 1964 richtten de gebroeders George en Jim Dennison een firma “Dennison Brothers” en begint met het ontwikkelen van trailers. In 1966 wordt de firma omgevormd in Dennison Trailers en al 1969 heeft men 1000 trailers gemaakt. In 1971 wordt een nieuwe fabriek in Naas, niet ver van Dublin, gebouwd. In 1976 wordt een nieuwe fabriek speciaal voor vrachtwagens opgericht in Rathcoole in County Dublin, nadat de trailerbouw afgegeven wordt aan Crane-Fruehauf. De eerste vrachtwagens rollen in 1977 van de band en de productie stopt in 1981. De vrachtwagens werden min of meer geassembleerd door onderdelen van toeleveranciers tot een complete vrachtwagen op te bouwen. Zo kwamen cabines aanvankelijk van Motor Panels, motoren van Rolls-Royce en Gardner, versnellingsbakken van Fuller en assen van Eaton. Vanaf 1979 werden Sisu-cabines gebruikt.
Dennison onbekend/overig
Hoewel er een paar in Ierland werden verkocht, ging de bulk van de productie van 250 trucks naar het Verenigd Koninkrijk. Nadat de truckproductie werd opgegeven begon George Dennison weer met het maken van trailers, een activiteit waarin de firma nog altijd actief is. De vrachtwagenproductie bestond uit twee modellen; een 4×2 trekker en een 8×4 kipper.Dennison containertrailer

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *