Nissan IMx concept

Nissan pakt uit op de Tokyo Motor Show (27 oktober tot 5 november) met twee spraakmakende conceptmodellen. De Nissan IMx Concept is een crossover met een 100% elektrische aandrijflijn en kan volledig autonoom rijden. De LEAF NISMO Concept toont aan dat EV-technologie en NISMO-sportiviteit uitstekend samengaan. Nissan zet EV-technologie vanaf 2018 extra in de spotlights door deelname aan het FIA Formula E-kampioenschap.

De IMx Concept, de LEAF NISMO Concept en de deelname aan het FIA Formula E-kampioenschap geven elk op een eigen manier invulling aan Nissan Intelligent Mobility: Nissans benadering van de manier waarop auto’s worden aangedreven, gereden en geïntegreerd in de maatschappij.

Door het aanbieden van ongekend veel rijplezier en de mogelijkheid om de rijmodus van het voertuig aan te passen, streeft de Nissan IMx ernaar om het dagelijkse leven van de bestuurders te veranderen. Het hart van alle technologische voorzieningen van de IMx is een toekomstige versie van ProPILOT waarmee volledig autonoom rijden mogelijk is.

Wanneer ProPILOT wordt geactiveerd, trekt het systeem automatisch het stuurwiel terug in het dashboard en gaan de stoelen uit hun vaste posities waardoor de bestuurder meer vrijheid krijgt en passagiers meer kunnen ontspannen en genieten van de reis. In de rijmodus Manual komt het stuurwiel terug en gaan de stoelen in de originele positie. De Nissan IMx staat op Nissan’s nieuwe EV-platform, ontworpen voor maximale efficiency. De krachtige en stille aandrijflijn – met een gecombineerd vermogen van 320 kW en 700 Nm – staat garant voor uitstekende prestaties. Dankzij de nieuwe batterij met hoge energiedichtheid is een actieradius van meer dan 600 kilometer op een enkele acculading mogelijk. Uniek is dat de IMx zich automatisch kan inparkeren op een locatie waarna het voertuig zichzelf kan aansluiten op het lokale energienetwerk. De auto dient dan als ‘virtuele’ energiecentrale door energie terug te geven aan het stroomnet.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *