Categories: bedrijfswagennieuws

DAF XF bekroond tot Poolse ‘Truck van het Jaar 2018’

De nieuwe DAF XF is verkozen tot ‘Truck van het Jaar 2018’ in Polen door de lezers van het vooraanstaande transport magazine Polski Traker. De top-of-the-range DAF truck verdiende de titel met zijn eigentijdse vormgeving, de uiterst moderne technologie, de uitgebreide veiligheidsvoorzieningen en het uitstekende bestuurderscomfort.

De verkiezing van de ‘Truck van het Jaar’ door Polski Traker is de belangrijkste erkenning in de Poolse transportsector. DAF Trucks ontving de award eerder in 1998, 1999, 2006, 2007 en 2014, waardoor dit alweer de zesde keer is dat DAF de titel heeft gewonnen.

Erkenning van de vele innovatieve oplossingen
De nieuwe DAF XF werd verkozen tot Poolse Truck van het Jaar vanwege zijn vele innovaties en de ongeëvenaarde transport efficiency. De nieuwe aandrijflijn, de verbeterde aerodynamica, het verder verlaagde eigen gewicht en andere optimalisaties zorgen voor een indrukwekkend 7% lager brandstofverbruik. Bovendien roemden de lezers van Polski Traker het nieuwe design van de cabine en het ongekende comfort voor de bestuurder.

‘Erkenning van voortdurende succes in de markt’
Aleksander Głuś, hoofdredacteur van Polski Traker en lid van de International Truck of the Year jury: “De nieuwe DAF XF wordt gekarakteriseerd door indrukwekkende verbeteringen op vrijwel alle vlakken die belangrijk zijn voor zowel de eigenaren als de chauffeurs. Transporteurs waarderen de indrukwekkende brandstof efficiëntie, terwijl de bestuurders het geweldige comfort prijzen. Bovendien kan de titel ook worden gezien als erkenning van DAF’s voortdurende succes in Polen, waar het marktleider is.”

‘Waardevolle erkenning’
“Deze erkenning is zo waardevol omdat ze wordt toegekend door de eigenaren én chauffeurs van onze trucks”, stelt Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks. “Ik ben blij dat de lezers van Polski Traker de nieuwe DAF XF hebben uitgeroepen tot hun favoriete truck voor de lange afstanden. Het winnen van de Truck van het Jaar titel in Polen is ook een belangrijke erkenning voor ons toegewijde, professionele dealernetwerk, dat de bekroonde truck met de beste services in de branche ondersteunt.”

Alex Miedema

Recent Posts

De oogst van week 18 2021

Deze week lekker veel bijvangst van mijn bezoek aan Henkietoys, want als je in Oudehaske zit zijn Heerenveen en Joure…

6 uur ago

[video] Volvo L465 Kipper uit 1962 – Anne de Boer

"Dag Miedema, hier een foto van een Old-timer Volvo L465 Kipper uit 1962. Eigenaar bekend maar om reden van privacy…

17 uur ago

Tadaaa! Spaansen heeft haar eerste MAN TG3 afgeleverd gekregen

Eerder deze week heeft Bakkerij Pon een taart afgeleverd bij Spaansen in Winkel. Om dat te vieren hadden ze ook…

20 uur ago

De geweldig goed gevulde prijzenpot van de jubileumquiz!

Nog heel even en de jubileumquiz komt online. Maar wat kun je eigenlijk winnen? Dat staat hier onder! Er zijn…

1 dag ago

Nieuwe Tekno modellen week 18 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

2 dagen ago

Tweemotorige Opel C-Kadett als puller

Op het 14de Internationale Treffen Opel Power Nederland wat op 18 augustus 2007 te Sevenum georganiseerd werd, spotte ik deze…

2 dagen ago