De Volvo F12 van MTG-KLu

Volvo F12
Eind jaren ’80 kreeg de Motor Transportgroep van de Koninklijke Luchtmacht de beschikking over twee Volvo F12 6×2 trekkers. De Volvo’s vervingen de Renault Major van de eenheid op het Kamp van Zeist in Soesterberg.
Renault Major (R-serie)
De LM-28-80 werd als eerste afgeleverd. De LM-42-99 volgde later. Beide Volvo’s waren identiek aan elkaar. Aanvankelijk was de originele type aanduiding ‘F12’ nog aanwezig op de portieren en grille van de truck. De chauffeurs hebben deze typeplaatjes later vervangen voor die van de Volvo F16; als de jachtvliegers met een F16 de lucht in mochten, konden zij niet achterblijven op de weg!
Volvo F12
Binnen de MTG-KLu werden de Volvo’s voor alle zware transporttaken ingezet. Een variatie aan opleggers werd in combinatie met de trekkers gebruikt. De Volvo’s bleven in gebruik bij de Motortransportgroep tot vlak voor de samenvoeging van de transportdiensten van het Ministerie van Defensie tot DVVO.
Volvo F12
Volvo F12
Volvo F12
Volvo F12
Volvo F12
Tekst en foto’s Jaco Terlouw.

2 Comments

  1. Izebrand 7 juni 2018 Reply
    • Hans 8 juni 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *