Chinese truck met Italiaans design: FAW is in Europa geland


Een anonieme spion stuurde me een aantal heel interessante foto’s, op diverse plekken in Europa worden Chinese trucks gespot! De truck in kwestie is de FAW J7, de cabine van deze truck is in Turijn ontworpen. Hij wordt nu ‘bij ons’ in de praktijk getest. Of hij ook daadwerkelijk naar Europa komt? Voorlopig alleen naar Rusland, maar een komst naar de EU op termijn sluit ik zeker niet uit. Tatra en Ford zijn ook druk bezig de West-Europese markt te veroveren dan wel heroveren, het is niet meer dan logisch dat de Chinezen ook onze kant op willen uitbreiden. In busland zien we dat al, kijk maar naar de BYD bussen die al her en der door Nederland rijden.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *