Een wegenwachtauto op waterstof

Hyundai ix35
Wegenwacht Barend Broek helpt sinds november 2017 ANWB-leden met pech met een nieuwe wegenwachtauto op waterstof: een Hyundai ix35 Fuell Cell.
Hyundai ix35
De nieuwe waterstofauto is schoon en stil en voorzien van een brandstofcel die waterstof omzet in energie voor de elektromotor. Barend kan met zijn Huyndai alles wat een reguliere wegenwachtauto ook kan. Aan boord zijn onder andere reserveaccu’s, een luchtcompressor, een universeel reservewiel en een krik.
Hyundai ix35
De waterstofauto draagt bij aan het streven van de Wegenwacht om ervaring op te doen met auto’s met zero-emissie, oftewel auto’s die geen schadelijke stoffen uitstoten. In dat kader reed de auto ook mee met de Elfwegentocht, waar ik bijgaande foto’s maakte. Standplaats is het Wegenwachtstation in Rhoon dat naast een waterstoftankstation is gevestigd.
Hyundai ix35
Hyundai ix35
Naast de waterstofauto was ook een fietsende wegenwacht bij de Elfwegentocht aanwezig.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *