Digitaal museum: Hamm GRW 10.3


Hamm is een fabrikant van walsen en verdichtingsmachines uit het Duitse Tischenreut. De meeste mensen denken bij een wals aan een voertuig met aan de voorkant een grote roller. En niet aan een voertuig met 4 wielen voor en 4 wielen achter die laten immers sporen na en geen vlakke ondergrond. Maar het leuke aan dit soort walsen is dat de voor en achterwielen een overlap hebben waardoor je dus alsnog het gewenste vlakke oppervlak krijgt.

De wals op de foto is in prachtig Duits een gummiradwalze uit het jaar 1990 heeft een leeg gewicht van 8 (!) ton en wordt aangedreven door een Deutz dieselmotor.

2 Comments

  1. Jan Clevering 24 juli 2018 Reply
  2. Martijn Manrho 24 juli 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *