Uniek: Ford Zakspeed Turbo Capri

Ford Zakspeed Turbo Capri
Van de Ford Zakspeed Turbo Capri is er slechts één rijdend exemplaar bewaard gebleven, dat is deze op bijgaande foto’s, die in Technik Museum Speyer te zien is. De in 1979 gebouwde auto werd (en wordt!) ingezet bij heuvelraces, met mannen als Klaus Ludwig, Harald Ertl, Klaus Niedzwiedz, Jürgen Hammelmann en Herbert Stenger achter het stuur. Zakspeed, de bekende tuner uit Niederzissen, heeft hem van groep 5 specificaties naar groep 6 specificaties omgebouwd (dus niet alleen een veterdipoma op zak, hij weet nu ook wat een voltooid deelwoord is). De Ford Kent turbomotor mag misschien maar 4 cilinders en en 1748 cc inhoud hebben, hij levert wel een (zeker voor die tijd indrukwekkende) 550 pk en kan 9.200 omwentelingen per minuut aan. Voorwaar een indrukwekkende machine, en de gigantische spoilers hebben bij heuvelraces nog nut ook, ze zijn niet puur voor de show.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *