Maserati Merak

Er was ooit eens een tijd, al was dat een hele korte tijd dat Maserati het eigendom was een Frans merk, waar later nog een auto uit voort is gekomen behalve deze Merak. En dat merk was uiteraard Citroën wat tussen 1968 aan het roer stond bij Maserati. En in deze tijd is (in mijn ogen de mooiste Maserati ooit) ontworpen, uiteraard werd er flink geleend uit de magazijnen van het moederbedrijf en dus gebruikte de Merak het beroemde (of beruchte) veersysteem met de bollen, ook de versnellingsbak kwam uit Frankrijk. En vroege Meraks hadden ook een dashboard van Citroën.

De Meraks waren voorzien van een 2 liter V6 benzinemotor met maar liefst 187 pk. Dus erg hard ging het voor hedendaagse maatstaven allemaal niet. Uit de eerste serie Merak kwam de Merak SS en Merak GT2000 voort. Tussen 1972 en 1983 werden er van de verschillende varianten in totaal 1830 stuks gemaakt en verkocht.

En die auto die een ver neefje is van deze Maserati, dat is natuurlijk de beroemde Citroën SM.


Tekst: Martijn Manrho.
Foto’s: Alex Miedema

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *