Drie Schmitz Cargobull MEGA schuifzeilopleggers voor Wind Transport uit Mussel


Het wagenpark van Wind Transport uit het Groningse Mussel is vorige week uitgebreid met 3 opleggers. Het gaat om drie assige schuifzeil opleggers in MEGA-uitvoering op klantspecificaties gebouwd door Schmitz Cargobull.

Wind Transport is een bekende naam in Scandinavië. Het is een zelfstandig, jong en dynamisch internationaal transportbedrijf. Wind Transport heeft meerdere specialismen te weten (deel-) ladingen in MEGA schuifzeil en kastenopleggers en los gestorte ladingen met Walking Floor.

Dagelijks organiseren zij diverse transporten naar alle hoeken van Scandinavie. Hierbij ligt de focus op Denemarken en Zweden maar ook Noorwegen en Finland behoren tot de bestemmingen. Voor Denemarken en Zweden zijn er zelfs mogelijkheden tot 24-uurs levering. Wind Transport beschikt over een eigen modern wagenpark van trekkers en opleggers. In elke wagen is een boordcomputer aanwezig waarmee de klant op elk gewenst moment informatie kan krijgen over de levering.

Het wagenpark van Wind Transport bestaat uit 19 trekkende en 26 getrokken eenheden. Om de groeiende vraag vanuit de klanten en de markt op te vangen en de dienstverlening verder uit te breiden is er nu in drie nieuwe opleggers geïnvesteerd. Vanuit de ervaringen met de verschillende merken opleggers hebben zij gekozen voor Schmitz Cargobull.

De nieuwe Schmitz Cargobull Schuifzeil opleggers zijn uitgerust in overeenstemming met de wensen van Wind Transport. Zo is er gekozen voor een verzwaarde vloer en opbouw om een lange levensduur te garanderen. Verder zijn de opleggers uitgerust met de eigen Schmitz opleggerassen met schijfremmen. De opleggers zijn daarnaast geschikt gemaakt voor inzet als LZV combinatie. Deze LZV combinaties worden zo uitgevoerd dat deze ook geschikt zijn voor inzet in Duitsland. De LZV combinatie kan dus vanaf Nederland in één keer door naar Scandinavië. Om de opleggers een strakke “look” te geven zijn ze uitgevoerd met de herkenbare Wind Transport belettering in fullcolour uitvoering.

Alex Miedema

Recent Posts

Vissers Veluwse foto-archief: truckersbal en potje pullen

Erwin Visser: "Deze week was de week van hemelvaart. Na maandag al vrij geweest te zijn geweest zijn mijn collega…

14 uur ago

Beste Babette (deel 141) verboden de Pyramide te betreden

Beste Babette, de week begon met uitslapen, want jawel: Wingman en ik hadden lekker een weekje vrij! Eerst maar eens…

22 uur ago

De oogst van week 19 2021

Met onder andere de bijvangst van de nieuwe DAF, een wâldfrysk regiorondje om klompen te halen bij Scherjon, de vaste…

3 dagen ago

Stoere nieuwe Scania voor Sjoerd Jongema

Vanochtend (15 mei 2021) heeft Scania dealer Rinsma in Berlikum deze schitterende Scania R450 afgeleverd aan Sjoerd Jongema in Harlingen.…

3 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 19 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

4 dagen ago

Blogpost 10.000: JUBILEUMQUIZ

Dit is de 10.000e blogpost op alexmiedema.nl! Om dat feestje te vieren geef ik een paar mooie prijzen weg met…

6 dagen ago