Categories: Trailers

Dertien Krone megatrailers voor Welsi

Logistiek dienstverlener Welsi uit Venlo is al jaren een vaste klant van Krone. Ter vervanging en uitbreiding van de moderne, jonge trailervloot heeft Welsi dertien nieuwe Krone trailers aangeschaft. Het gaat om tien megatrailers voor expressvervoer naar en van Groot Brittannië en voor drie kastenwagens, eveneens in mega-uitvoering.

Modern, jong materieel en een opvallende huisstijl die geen twijfel laat over de specialiteit van Welsi kenmerken de trailervloot. Directeur Geert Schoolmeesters zegt alleen met de beste trailers te willen werken. “Dat zijn we aan onze klanten verplicht. We bestaan ruim 25 jaar en in die tijd hebben we zorgvuldig onze relaties met onze klanten, vele daarvan zijn Brits, opgebouwd. In de dagelijkse praktijk willen wij beschikken over goed en betrouwbaar materieel. Ferry of shuttle op en af en afwisselende omstandigheden, zowel op de Britse eilanden als op het Europese vasteland.” Volgens Schoolmeesters is het geheim naar de klanten toe dat afspraken helder moeten zijn en dat ze te allen tijde precies weten waar ze aan toe zijn. Dit heeft geleid tot een moderne vloot van tachtig trailers die wekelijks onderweg is in meerdere landen, maar toch voornamelijk tussen het Verenigd Koninkrijk en het continent.

Veiliger
Welsi zet de drie nieuwe kastentrailers in voor het vervoer van hoogwaardige lading. “We proberen deze drie nieuwe trailers uit in de praktijk en we hopen dat klanten ermee overweg kunnen en dat de beveiliging van de lading met deze trailers beter is gegarandeerd.” De nieuwe trailers zijn voorzien van Safety Locks, en staan op assen voorzien van trommelremmen. De nieuwe megatrailers van Welsi zijn van het schuifzeiltype. Deze hebben zijkleppen en aluminium planken en zijn ook voorzien van Safety Locks. Over de combinatie van assen en trommelremmen zegt Schoolmeesters: “We zien dat dat voor ons het beste werkt. Eenvoud is je ware, in het robuuste werk waarin deze trailers worden ingezet. Onderhoudswerk is dan relatief eenvoudig en de kosten ervan zijn te overzien.”

Brexit
Uiteraard krijgt Schoolmeesters veel vragen over de Brexit. “We zijn inmiddels op alles voorbereid en we hebben alle opties met onze klanten doorgenomen. Zeker nu het een ‘harde’ Brexit dreigt te worden, is er nog een uitdaging. Maar een feit is dat er altijd goederen richting het Verenigd Koninkrijk zullen moeten, daar verandert de Brexit niets aan. Wel aan de snelheid waarop dat gebeurt. Daar willen wij het verschil maken met een gedegen voorbereiding en met kennis en expertise die de afgelopen ruim 25 jaar al succesvol is gebleken.”

Bezoek Krone Nederland op Transport Compleet Gorinchem van 3 tot en met 5 september, standnr. H 104.

Martijn Manrho

View Comments

  • Hoi! Ikhou van auto's enik ben blijdatik je blog ben tegengekomen. Het is eenleukeninteressantartikel!

Recent Posts

Vissers Veluwse foto-archief: truckersbal en potje pullen

Erwin Visser: "Deze week was de week van hemelvaart. Na maandag al vrij geweest te zijn geweest zijn mijn collega…

14 uur ago

Beste Babette (deel 141) verboden de Pyramide te betreden

Beste Babette, de week begon met uitslapen, want jawel: Wingman en ik hadden lekker een weekje vrij! Eerst maar eens…

21 uur ago

De oogst van week 19 2021

Met onder andere de bijvangst van de nieuwe DAF, een wâldfrysk regiorondje om klompen te halen bij Scherjon, de vaste…

3 dagen ago

Stoere nieuwe Scania voor Sjoerd Jongema

Vanochtend (15 mei 2021) heeft Scania dealer Rinsma in Berlikum deze schitterende Scania R450 afgeleverd aan Sjoerd Jongema in Harlingen.…

3 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 19 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

4 dagen ago

Blogpost 10.000: JUBILEUMQUIZ

Dit is de 10.000e blogpost op alexmiedema.nl! Om dat feestje te vieren geef ik een paar mooie prijzen weg met…

6 dagen ago