Nadat er al eerder bekend werd gemaakt dat VW en Ford samen gaan werken op het gebied van lichte bedrijfswagens, zijn vandaag wat meer details bekend gemaakt.

VW Amarok/Ford Ranger
Europese pick ups worden zelden in heel grote aantallen verkocht, deze samenwerking ligt dus voor de hand. De VW Taro was immers ook al een gerebadgde Toyota en de Ford Ranger kwam in het verleden uit de koker van Mazda. Vanaf 2022 moet het nieuwe gezamenlijke pick up model in de Ford-fabriek in het Zuid-Afrikaanse Silverton gebouwd worden. Thomas Sedran, hoofd van VW bedijfswagens, heeft aangegeven dat het de keuze was tussen samenwerking of helemaal geen Amarok opvolger.

VW Caddy / Ford Transit Connect
Februari van dit jaar presenteerde VW de vijfde generatie Caddy. Deze zal op zeer korte termijn in productie gaan in de VW fabriek in het Poolse Poznań. Niet alleen als VW Caddy, maar ook als Ford Transit Connect. Ook in deze gewichtsklasse hebben de merken in het verleden samen gewerkt. VW heeft de Skoda Felicia pick up als Caddy verkocht in bepaalde markten bijvoorbeeld.

Ford Transit Custom / VW Transporter
In de één-tons klasse gaat Ford een opvolger ontwikkelen voor de Transit Custom. Deze zal ook met VW logo te koop worden. Daarnaast gaat VW in eigen beheer verder met het ontwikkelen van de VW Transporter T7. Dit wordt dus een extra model tussen de Caddy en Transporter in.

Dit is een extreem slechte beeldbewerking

Autonoom en elektrisch
De komende paar jaar zullen lichte bedrijfswagens sterk veranderen. Er zal meer elektrisch gereden gaan worden en ook autonoom rijden zullen we steeds meer zien. Ford en VW gaan samen deze weg in met nieuwe ontwikkelingen.

Alex Miedema

Recent Posts

Mike van Stein ontdekte weer enkele parels

Gisteren stuurde Mike van Stein me bijgaande foto's vanuit Hongarije. "Deze kom ik net bij toeval tegen, ik kreeg gewoon…

15 uur ago

Tweedeurs Opel Vectra

De Opel Vectra is nooit als tweedeurs geleverd. Of je moet de Calibra zo beschouwen, maar dat is toch anders.…

22 uur ago

Müller’s nieuwe MAN op de Maasvlakte

Richard den Hartog hield me al goed op de hoogte over de komst van de nieuwe generatie MAN bij Müller,…

1 dag ago

Erwin Visser mee met Rick in de Scania R560

Erwin Visser: "Ja 09-05-2014. Dus vandaag 7 jaar geleden ik was die dag met Rick mee waarschijnlijk omdat ik vrij…

2 dagen ago

Tellen met Faber Betonpompen

In de categorie blogposts die (hopelijk!) nooit af zijn: tellen met Faber Betonpompen, met vestigingen in Zoeterwoude, Creil en Groenlo.…

2 dagen ago

Een Ferrari F40 in het wild gespot

Sommige auto's zie je dagelijks, andere zijn zo goed als nooit in het wild te spotten, vanwege hun enorme verzamelwaarde.…

2 dagen ago