Review: Cobi Barkas Pritschenwagen

Als onderdeel van Cobi’s najaarscollectie zijn er vier hele leuke Barkas aan de youngtimer collectie toegevoegd. Mijn vaste leverancier Giftdigger.com had twee van de vier al op voorraad dus snel besteld. En voor alle duidelijkheid deze zijn door mezelf betaald maar ben zo tevreden over hun dat ik ze met liefde een linkje geef.

Er zijn drie dingetjes die ik net iets minder vind. Twee in het model en eentje in de verpakking, Cobi is helaas nog steeds erg scheutig met het plastic in de verpakking, totaal willekeurige blokjes bij elkaar gevoegd. Moet anders kunnen denk ik in 2020.

Nadat alle steentjes uit hun verpakking zijn gehaald is het tijd om ze netjes bij elkaar te leggen, al was het alleen maar om het kleine grut te kunnen vinden. Net als de overige modellen uit de youngtimer reeks zijn het geen super ingewikkelde dingen om te bouwen. Dus het aantal steentjes is beperkt. Heerlijk om op een drukke dag even in elkaar te knutselen en tevreden zijn.

Typisch Cobi een bijna kant en klare neus met opdruk, nergens op het model zitten stickers.

Dus ook dit hele kleine Barkas logo is geprint.

Verder valt me op dat er bij dit model extra aandacht is besteed aan de afwerking aan de onderkant, geen onderkant van noppenplaten maar gewoon keurige hele vlakke en gladde tegeltjes.

Het laadbakje komt pas heel laat in het bouwproces erop en is helemaal los. Dus een beetje creatieve bouwer kan hier van alles voor in de plaats bouwen.

Het laadbakje is ook de plek waar mijn andere twee puntjes van kritiek zitten. Eerste is de zijkant, merendeels uit nieuwe steentjes met een houtrelief maar twee zonder, ziet er raar uit.

En de achterklep had net iets mooier gemogen. Buitenkant is glad en binnenkant zijn is het in vergelijking met de rest van het laadbakje ook net niet. Cobi is heel erg goed in het maken van steentjes die specifiek voor 1 model zijn en het zou heel gaaf zijn als ze dat hier ook gedaan hadden. Maar goed je hoeft het klepje er natuurlijk niet aan vast te maken.

Uiteindelijk heb je na een half uurtje bouwen een verschrikkelijk leuk model van een Barkas die zo snoezig is dat je hem eigenlijk een knuffel zou willen geven. Cobi doet het elk jaar beter qua afwerking. Wat mij betreft een hele dikke aanrader.

Martijn Manrho

View Comments

Recent Posts

Silver Spectre Shooting Brake: Rolls-Royce door de ogen van Niels van Roij

De naam Niels van Roij design is al vaker voorbij gekomen hier op de blog en zal in de toekomst…

7 uur ago

De oogst van week 8 2021

Vorige week sprong Martijn even voor me in, maar nu ben ik er zelf weer met een oogstblog. Natuurlijk de…

18 uur ago

Beste Babette (deel 130) hotter then my otter

Beste Babette, maandag was het weer zover *smiley die zit te glunderen in z’n tuigje* de grote zandbak bij de…

18 uur ago

Nieuwe Volvo FH 6×2 voor Hoek-Trans

Gisteren, vrijdag 26 februari 2021, is deze prachtige Volvo FH 4th gen door Björn Koomen van LVS vanuit de Leeuwarder…

1 dag ago

Csepel 776: brandweerwagen met dubbele Sisu cabine

Net als ik mag Mike van Stein ook graag een stukje fietsen. Maar waar ik vooral door het Koarnjumer Aldlân…

2 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 8 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

2 dagen ago