Review: Cobi Barkas Pritschenwagen

Als onderdeel van Cobi’s najaarscollectie zijn er vier hele leuke Barkas aan de youngtimer collectie toegevoegd. Mijn vaste leverancier Giftdigger.com had twee van de vier al op voorraad dus snel besteld. En voor alle duidelijkheid deze zijn door mezelf betaald maar ben zo tevreden over hun dat ik ze met liefde een linkje geef.

Er zijn drie dingetjes die ik net iets minder vind. Twee in het model en eentje in de verpakking, Cobi is helaas nog steeds erg scheutig met het plastic in de verpakking, totaal willekeurige blokjes bij elkaar gevoegd. Moet anders kunnen denk ik in 2020.

Nadat alle steentjes uit hun verpakking zijn gehaald is het tijd om ze netjes bij elkaar te leggen, al was het alleen maar om het kleine grut te kunnen vinden. Net als de overige modellen uit de youngtimer reeks zijn het geen super ingewikkelde dingen om te bouwen. Dus het aantal steentjes is beperkt. Heerlijk om op een drukke dag even in elkaar te knutselen en tevreden zijn.

Typisch Cobi een bijna kant en klare neus met opdruk, nergens op het model zitten stickers.

Dus ook dit hele kleine Barkas logo is geprint.

Verder valt me op dat er bij dit model extra aandacht is besteed aan de afwerking aan de onderkant, geen onderkant van noppenplaten maar gewoon keurige hele vlakke en gladde tegeltjes.

Het laadbakje komt pas heel laat in het bouwproces erop en is helemaal los. Dus een beetje creatieve bouwer kan hier van alles voor in de plaats bouwen.

Het laadbakje is ook de plek waar mijn andere twee puntjes van kritiek zitten. Eerste is de zijkant, merendeels uit nieuwe steentjes met een houtrelief maar twee zonder, ziet er raar uit.

En de achterklep had net iets mooier gemogen. Buitenkant is glad en binnenkant zijn is het in vergelijking met de rest van het laadbakje ook net niet. Cobi is heel erg goed in het maken van steentjes die specifiek voor 1 model zijn en het zou heel gaaf zijn als ze dat hier ook gedaan hadden. Maar goed je hoeft het klepje er natuurlijk niet aan vast te maken.

Uiteindelijk heb je na een half uurtje bouwen een verschrikkelijk leuk model van een Barkas die zo snoezig is dat je hem eigenlijk een knuffel zou willen geven. Cobi doet het elk jaar beter qua afwerking. Wat mij betreft een hele dikke aanrader.

Martijn Manrho

View Comments

Recent Posts

BMC op de IAA 2010

Ondanks dat je BMC buiten Turkije eigenlijk niet tegen komt, vinden ze het zo nu en dan toch de investering…

14 minuten ago

Mike van Stein ontdekte weer enkele parels

Gisteren stuurde Mike van Stein me bijgaande foto's vanuit Hongarije. "Deze kom ik net bij toeval tegen, ik kreeg gewoon…

16 uur ago

Tweedeurs Opel Vectra

De Opel Vectra is nooit als tweedeurs geleverd. Of je moet de Calibra zo beschouwen, maar dat is toch anders.…

24 uur ago

Müller’s nieuwe MAN op de Maasvlakte

Richard den Hartog hield me al goed op de hoogte over de komst van de nieuwe generatie MAN bij Müller,…

1 dag ago

Erwin Visser mee met Rick in de Scania R560

Erwin Visser: "Ja 09-05-2014. Dus vandaag 7 jaar geleden ik was die dag met Rick mee waarschijnlijk omdat ik vrij…

2 dagen ago

Tellen met Faber Betonpompen

In de categorie blogposts die (hopelijk!) nooit af zijn: tellen met Faber Betonpompen, met vestigingen in Zoeterwoude, Creil en Groenlo.…

2 dagen ago