Rob Huntbach van Hayfields Dairy heeft onlangs zijn JCB Fastrac vervangen door een Unimog U430. Rob: “De Unimog heeft de reistijd drie uren korter gemaakt en er zijn dagen dat we 75 liter diesel besparen!” En dat terwijl de U430 net zo terreinvaardig is als de tractor die hij vervangt.

Hayfields Dairy zamelt hoge kwaliteit melk in, van geselecteerde boerderijen in Cheshire, Shropshire en Staffordshire (Groot-Brittannië), om er bekroonde kazen van te maken. De route kan zomaar 400 kilometer lang zijn. De pomp op de 16.000 liter melktank wordt aangedreven door het hydraulisch systeem van de Unimog. Rob Huntbach, managing director en kleinzoon van de oprichter: “Als transporteren ons enige werk was geweest, hadden we wel een reguliere truck gekocht. Maar ik heb een multitalent nodig die ook het nodige andere werk kan verzetten, alles wat je op een boerderij kunt bedenken.”

De Hayfields Unimog is uitgerust met het optionele VarioPilot systeem. Dat houdt in dat de chauffeur kan wisselen van een rechtsgestuurde uitvoerig naar een linksgestuurde uitvoering, en andersom uiteraard. Het stuur, het instrumentenpaneel en de pedalen kunnen binnen een minuut van de ene naar de andere kant van de cabine verhuizen. Bermen maaien en heggen snoeien wordt hiermee een stuk veiliger, dan is het simpelweg beter op de ‘bijrijderskant’ te zitten. Ook mag de Unimog soms een strontkar over het land trekken. Huntbach: “Met een standaard truck hadden we dat allemaal niet kunnen doen. Nu hebben we het beste van twee werelden.”

Foto’s en informatie met dank aan Daimler.

Alex Miedema

Recent Posts

Ginaf gespot in Duitsland

Begin 2021 stuurde Siebo Feenstra me twee foto's van de GINAF X5250TS die voorheen bij Douwe Hoekstra (en daarvoor zo…

1 uur ago

[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: Wensink

Één van de dealers waar ik vaak langs ga is Wensink in Leeuwarden. Dankzij Bouke Sieperda van de afdeling Vans…

12 uur ago

Nieuwe Tekno modellen week 15 2021 / Robin Holsappel model voor Duchenne!

Robin Holsappel en Tekno ontwerpen miniatuur truck om spierziekte Duchenne de wereld uit te helpen Binnenkort lanceert Tekno in samenwerking…

22 uur ago

Groeten uit Jubbega van Wietze Koopmans

Na een stomme vraag van mij aan Alex op zijn vlog moet ik (Wietze Koopmans, red.) dus ook maar eens…

1 dag ago

[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: IVECO NLS

IVECO NLS is misschien niet de bekendste naam, ze bestaan ook nog niet super lang. Het is ontstaan toen Schouten…

2 dagen ago

Biertje? BYDje Budweiser!

Alcohol is aan mij niet besteed. Wat moet je ook met geestverruimende middelen als je geest van zichzelf al ruim…

2 dagen ago