Categories: de levens van

De levens van de 33-BNN-6De Scania R450 met kenteken 33-BNN-6 werd nieuw aangeschaft door P. van Setten. Toen chauffeur Martijn van werkgever veranderd is de truck met hem mee gegaan, zodat hij nu in de kleuren van De Korrel staat. Met dank aan Joost Takken voor de tip en Erwin Visser voor de foto’s!

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 536 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

UPDATE! Omdat een truck die al vrij snel en compleet met chauffeur van bedrijf wisselt de aandacht trekt, gaan er nogal wat roddels en verhalen. Om die voor eens en altijd de wereld uit te helpen doet Martijn van den Berg hier het échte verhaal achter deze transfer Martijn: “Ik ben zeker niet uit onvrede weg gegaan bij P. van Setten transport. Ik heb er bijna 12½ jaar gezeten, alleen de kans kwam bij De Korrel dat ik daar kon komen en dat was mijn jongensdroom. Als klein jongetje ging ik natuurlijk altijd in de vakanties met m’n vader mee die bij Centropa in Amersfoort reed . Helaas ben ik mijn vader vroeg verloren, ik was elf toen hij overleed. Daarna ging ik met mijn neef en aangetrouwde neef mee die bij Van Veen in Zwartebroek rijden, dWat ondertussen De Korrel Beheer BV heet. Grof gezegd ben ik al vanaf mijn 18de bezig om daar te komen rijden en nu was die kans daar eindelijk. Ik heb gewoon dubbel 6 gegooid dat ik met auto en al kon gaan, omdat ze in goed overleg er uit zijn gekomen. Er kwam een auto bij bij De Korrel dus ze moesten er toch een hebben. Dat is ontstaan omdat ik lang aan het twijfelen ben geweest of ik het moest doen of niet, omdat ik dus net de Scania van Peter gehad had en vond dat ik het niet kon maken. Ik ben na een laatste bak koffie met Peter met zeer natte ogen van de dam vertrokken en als even goede vrienden uit elkaar gegaan en nog steeds hebben we veel contact hebben met elkaar. Peter is een zeer goede werkgever, echt een mensen-mens, maar als er gewerkt moet worden moet er gewerkt worden. Ik zag hem ook al niet als baas, maar meer als vriend die me in tijden van de recessie van de straat geplukt heeft en een kans gegeven. Ben nooit, maar dan ook echt nooit wat tekort gekomen. Ik weet dan ook zeker als er op één of andere bijzondere wijze het klaar mocht zijn bij De Korrel ik weer met piepende bandjes terug ga naar Ederveen in de hoop dat er dan nog een plekje voor me is. We gunnen elkaar sowieso het allerbeste. Even een ander kleurtje op de Scania, pompje er onder geknutseld om te kunnen bulken en nu lekker aan t gas geven met heeeel veeeel plezier. Het is me gewoon gegund!”

Alex Miedema

Recent Posts

De oogst van week 18 2021

Deze week lekker veel bijvangst van mijn bezoek aan Henkietoys, want als je in Oudehaske zit zijn Heerenveen en Joure…

6 uur ago

[video] Volvo L465 Kipper uit 1962 – Anne de Boer

"Dag Miedema, hier een foto van een Old-timer Volvo L465 Kipper uit 1962. Eigenaar bekend maar om reden van privacy…

17 uur ago

Tadaaa! Spaansen heeft haar eerste MAN TG3 afgeleverd gekregen

Eerder deze week heeft Bakkerij Pon een taart afgeleverd bij Spaansen in Winkel. Om dat te vieren hadden ze ook…

20 uur ago

De geweldig goed gevulde prijzenpot van de jubileumquiz!

Nog heel even en de jubileumquiz komt online. Maar wat kun je eigenlijk winnen? Dat staat hier onder! Er zijn…

1 dag ago

Nieuwe Tekno modellen week 18 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

2 dagen ago

Tweemotorige Opel C-Kadett als puller

Op het 14de Internationale Treffen Opel Power Nederland wat op 18 augustus 2007 te Sevenum georganiseerd werd, spotte ik deze…

2 dagen ago