Categories: bedrijfswagennieuws

[video] 26 Iveco S-Way’s op LNG voor Verhagen


Verhagen Transport heeft dit jaar 10 Iveco S-Way NP’s op LNG in gebruik genomen, waardoor het onderweg is naar een duurzamer bloemen- en plantentransport. Ron Verhagen is zó enthousiast over deze trucks dat hij onlangs een nieuwe bestelling heeft geplaatst voor wederom 16 Iveco S-Way NP’s. Verhagen Transport zet hierdoor volledig in op LNG als schoonste én goedkoopste brandstof voor vrachtwagentransport binnen Europa.

Ron Verhagen heeft zich het afgelopen jaar intensief verdiept in de verschillende soorten uitstoot van wegtransport en hoe die positief beïnvloed kunnen worden. Na zijn onderzoek en alle positieve ervaringen met zijn reeds 10 aangeschafte vrachtwagencombinaties trok hij een duidelijke conclusie: “Als transporteur moet je investeren in innovaties om te verduurzamen!” Verhagen Transport rijdt met LZV-combinaties met een lengte van meer dan 25 meter. Als de Iveco S-Way NP’s op LNG maximaal zijn beladen wordt een CO² reductie gerealiseerd van maar liefst 35% per vervoerde bloemenkar.

Aandacht voor verduurzaming in de sierteeltketen
Verhagen Transport is transporteur voor diverse handelsbedrijven in de sierteeltsector en beschikt over klanten in Nederland & Duitsland. Als voorloper in de sierteelt met vrachtwagens op LNG zocht Ron Verhagen contact met Dutch Flower Group om samen te kijken naar het complete duurzaamheidsverhaal. Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group (DFG): “We hebben gekeken naar de gehele keten en hoe we per onderdeel kunnen bijdragen aan een beter milieu. De IVECO LNG-trucks zijn voorzien van een kleurrijke boodschap om te benadrukken dat de exporteur en transporteur samenwerken om transport in de sierteelt duurzamer te maken.”

Duurzamer en kosten efficiënter
De Iveco S-Way Natural Power kent de hoogst haalbare actieradius in de markt met 1.600 kilometer, waardoor de LNG-truck geschikt is voor internationaal vrachtverkeer. Het is voor Verhagen Transport zeer aantrekkelijk om te investeren in Iveco S-Way NP’s op LNG, omdat deze een lagere kilometer kostprijs kennen dan hun dieselequivalent. Ron Verhagen: “Er ontstaat een win-win situatie door de mogelijkheden die de brandstof, belading en de stimuleringsregeling ons bieden. Ik roep alle transporteurs en handelsbedrijven op om de businesscase van LNG-trucks te bekijken.” Voor vragen of advies kunnen transporteurs contact opnemen met Ron Verhagen. Het gaat immers om een duurzamere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Daar moeten we gezamenlijk iets aan doen. Door de komst van in totaal 26 Iveco S-Way NP’s op LNG is Verhagen transport klaar voor de stap naar BIO-LNG. Door gebruik te maken van dit type aandrijving kunnen zij de uitstoot van koolstofdioxide terugbrengen tot wel 99%. Momenteel is al een reductie realiseerbaar van 30% door een blend van fossiel LNG en BIO-LNG.

Duurzame LZV-combinatie
Verhagen Transport maakt duurzame kilometers doordat zowel de koeltrailer als de aanhangwagen worden aangedreven door een EcoGen SG30 aandrijfsysteem die door Groot RMO Techniek is gemonteerd op de bewezen aardgasmotor van de Iveco S-Way NP’s. Hierdoor kan Verhagen Transport rijden en koelen op vloeibaar aardgas, omdat de PTO op de LNG-trucks zorgt voor de aandrijving van dit hybride systeem. Deze is door Groot RMO Techniek gemodificeerd en levert een constante spanning van 400 volt, waardoor een externe krachtbron niet meer nodig is. Deze duurzame oplossing zorgt voor een minimale CO² uitstoot bij de LZV-combinaties die in samenwerking met Verhagen Transport zijn ontwikkeld en geleverd door Van Beurden Carrosserieën. De carrosseriebouwer heeft daarbij nauwkeurig gelet op de gewichten en de eigenschappen van de Iveco S-Way NP’s, waardoor de koelmachines perfect zijn afgestemd op de LNG-trekkers. De ecocombi’s voldoen hierdoor in alle omstandigheden aan de wettelijke eisen die internationaal geldig zijn.

Verhagen Transport
Verhagen Transport is een jong transportbedrijf met als kernactiviteit het dagelijks geconditioneerd groepagevervoer van bloemen en planten vanaf diverse bloemenveilingen, Hollandse kwekers en exporteurs naar bestemmingen in Duitsland & Oostenrijk. Momenteel beschikt Verhagen Transport over 10 wagens die op LNG rijden en voldoen aan de maximale lengte van 25,25 meter. In de loop van 2021 voegt Verhagen Transport 16 nieuwe Iveco S-Way NP’s toe aan haar wagenpark.

Tekst: persbericht Iveco.
Beeld: Iveco Nederland en Alex Miedema

Alex Miedema

Recent Posts

Beste Babette (deel 141) verboden de Pyramide te betreden

Beste Babette, de week begon met uitslapen, want jawel: Wingman en ik hadden lekker een weekje vrij! Eerst maar eens…

4 uur ago

De oogst van week 19 2021

Met onder andere de bijvangst van de nieuwe DAF, een wâldfrysk regiorondje om klompen te halen bij Scherjon, de vaste…

2 dagen ago

Stoere nieuwe Scania voor Sjoerd Jongema

Vanochtend (15 mei 2021) heeft Scania dealer Rinsma in Berlikum deze schitterende Scania R450 afgeleverd aan Sjoerd Jongema in Harlingen.…

2 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 19 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

3 dagen ago

Blogpost 10.000: JUBILEUMQUIZ

Dit is de 10.000e blogpost op alexmiedema.nl! Om dat feestje te vieren geef ik een paar mooie prijzen weg met…

5 dagen ago

Het antwoordformulier voor deelnemers van de jubileumquiz

Kopieer onderstaand formulier naar een mailtje, vul het in, en stuur het naar aamiedema apenkont gmail.com (met twéé a's aan…

5 dagen ago