Categories: Bouwsteentjes

Review: Cobi Barkas hulpdiensten

Cobi bracht in de youngtimercollectie winter 20/21 een paar hele schattige Barkas bestelbusjes uit. Nadat ik vorig Oktober de pickup versie al heb besproken kan de drieling van hulpdiensten natuurlijk niet achterblijven.

Het gaat hier om varianten voor de brandweer, ambulance en de politie. Net als de versie met de open laadbak gebaseerd op de Barkas B1000 die in het echte leven maar liefst 30 jaar in productie was tussen 1961 en 1991.

Uiteraard is net als alle voorgaande keren GiftDigger.com de leverancier van al dit leuks. Al heb ik (Martijn Manrho) ze braaf uit eigen zak betaald.

Binnenkant is keurig afgewerkt met gladde plaatjes. Verder is elke bus voorzien van twee stoeltjes en een stuurwiel.

De bouw is in principe bij alle drie hetzelfde, het is immers hetzelfde model in andere kleuren. De grootste verschillen onderling zit in de opbouw van wat de sirene en het blauwlicht moet voorstellen.

Verder net als al het spul van Cobi gewoon leuke aanraders, zeker deze kleine modellen bouw je in een half uurtje tijd. En uiteraard alles wat je ziet aan letters en logo’s is allemaal opdruk, geen gedoe met stickers die scheef gaan zitten of afbladderen. Kortom net als alle andere modellen van de youngtimer collectie een aanrader, half uurtje maximaal bouwen en je hebt iets leuks.

Minpunten? Ja hoor die zijn er ook, bij het ambulance- en politiemodel is er best een kleurverschil tussen de opdruk wit rond het voorraam en de witte steentjes die het dak vormen. En iets waar ik persoonlijk over blijf doorzeuren is de overdreven hoeveelheid plastic zakjes die Cobi gebruikt. Dat kan best wat minder want de zakjes zijn niet gesorteerd op een stap in de handleiding.

Martijn Manrho

Share
Published by
Martijn Manrho

Recent Posts

[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: Wensink

Één van de dealers waar ik vaak langs ga is Wensink in Leeuwarden. Dankzij Bouke Sieperda van de afdeling Vans…

4 uur ago

Nieuwe Tekno modellen week 15 2021 / Robin Holsappel model voor Duchenne!

Robin Holsappel en Tekno ontwerpen miniatuur truck om spierziekte Duchenne de wereld uit te helpen Binnenkort lanceert Tekno in samenwerking…

14 uur ago

Groeten uit Jubbega van Wietze Koopmans

Na een stomme vraag van mij aan Alex op zijn vlog moet ik (Wietze Koopmans, red.) dus ook maar eens…

1 dag ago

[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: IVECO NLS

IVECO NLS is misschien niet de bekendste naam, ze bestaan ook nog niet super lang. Het is ontstaan toen Schouten…

2 dagen ago

Biertje? BYDje Budweiser!

Alcohol is aan mij niet besteed. Wat moet je ook met geestverruimende middelen als je geest van zichzelf al ruim…

2 dagen ago

Truckfan Top 10 om 10 over 10: Ford F650

Op truckfan.nl staat een uitgebreide en dagelijks groeiende verzameling truckfoto’s. Een overzicht uit deze collectie beelden staat in De Top…

2 dagen ago