Categories: Bouwsteentjes

Review: Cobi Skoda Fabia

Het zal niemand ontgaan zijn dat ik (Martijn Manrho) een blokjesverslaafde ben. En zoals elke verslaafde heb ik ook een lievelingshandelaar die altijd het goeie spul heeft. In mijn geval is dat Giftdigger.com, tot nu toe kocht ik daar bijna alles uit de youngtimer collectie van Cobi. Maar Cobi heeft ook de rechten om mooie Skoda modellen te maken en daarvan stuurde men mij eentje op.

Dus in tegenstelling tot alle vorige keren is dit een review exemplaar wat mij ter beschikking is gesteld en waar ik dus niet voor betaald heb.

Tot zover de formaliteiten en nu het belangrijkste, wat vind ik ervan?

Om eerlijk te zijn, beter en leuker als ik had verwacht want ik zal het maar toegeven ik heb niet zo veel met het moderne Skoda, doe mij maar de oude Skoda modellen met de hangkont en de motor achterin (hint voor Cobi).

Het model zelf komt in een mooi kartonnen doosje met daarop wat technische specificaties van het echte voertuig en uiteraard prominent het Skoda logo.

Eenmaal open valt mij gelijk op dat Cobi een paar jaar geleden een stuk minder plastic zakjes gebruikt, ze weten dus wel hoe het moet.

De opbouw is net als alle andere auto modellen in de schaal 1:35 van Cobi zo gepiept, maximaal 20 minuten en je hebt iets leuks staan.

Dat deze Fabia al wat langer in het programma van Cobi zit is te zien aan het feit dat er nog stickers worden meegeleverd maar gelukkig is dat beperkt tot de zijkanten en is alles wat je verder ziet gewoon keurig en scherp op de blokjes gedrukt.

De stickers zijn ook gelijk het grootste minpunt van deze set, ze moeten over de ramen geplakt worden en het smalste stukje moet ook nog eens tussen de buitenspiegels en het model zelf mooi op de plek worden geplakt.

Het eindresultaat is aardig maar ik ben benieuwd hoe lang het mooi blijft.

Pluspunten zijn er genoeg, weinig gietpuntjes, mooie blauwe kleur en bovenal leuke velgjes die helaas net iets te groot zijn voor andere modellen. Zoals bijvoorbeeld dit Trabantje.

De conclusie moge duidelijk zijn, afgezien van de stickers is dit gewoon weer een puik model.

Nogmaals dank aan Giftdigger.com voor het ter beschikking stellen. Ben je nou zelf nieuwsgierig geworden en wil je ook een Skoda toevoegen aan je collectie, dat kan via deze link. En mocht de Skoda niet je smaak zijn ze hebben genoeg andere leuke dingen.

Martijn Manrho

Recent Posts

Silver Spectre Shooting Brake: Rolls-Royce door de ogen van Niels van Roij

De naam Niels van Roij design is al vaker voorbij gekomen hier op de blog en zal in de toekomst…

7 uur ago

De oogst van week 8 2021

Vorige week sprong Martijn even voor me in, maar nu ben ik er zelf weer met een oogstblog. Natuurlijk de…

18 uur ago

Beste Babette (deel 130) hotter then my otter

Beste Babette, maandag was het weer zover *smiley die zit te glunderen in z’n tuigje* de grote zandbak bij de…

18 uur ago

Nieuwe Volvo FH 6×2 voor Hoek-Trans

Gisteren, vrijdag 26 februari 2021, is deze prachtige Volvo FH 4th gen door Björn Koomen van LVS vanuit de Leeuwarder…

1 dag ago

Csepel 776: brandweerwagen met dubbele Sisu cabine

Net als ik mag Mike van Stein ook graag een stukje fietsen. Maar waar ik vooral door het Koarnjumer Aldlân…

2 dagen ago

Nieuwe Tekno modellen week 8 2021

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te…

2 dagen ago