Met KATjes spelen op terreinautodag St. 4×4 Drenthe Havelte 9 april ’22


Door Sofian Brinksma werd ik er op gewezen dat er op zaterdag 9 april 2022 weer een terreinautodag georganiseerd zou worden op het militaire oefenterrein wat in de volksmond ‘Havelte’ genoemd wordt. En, belangrijker nog, dat zowel hij als een aantal andere mensen met MAN KATs aanwezig zouden zijn. Uiteraard heb ik direct perstoegang aangevraagd én gekregen, waarvoor veel dank aan St. 4×4 Drenthe. Het plan de campagne: met de Pussywagon, mijn Subru Impreza Plus, met mijn neefje Mattijs Visscher achter het stuur die kant op. Ter plekke dan een rondje tankbaan en door naar Vanessa. Echter gooide Marc Burger op een zeer positieve manier roet in het eten. Net aangekomen waren we even aan het kijken waar we het rallyschild het beste op het slanke neusje van de Impreza kwijt konden. Op dat moment stopte Marc naast ons en wees op de twee lege kuipstoeltjes naast hem in de Breslau-veteraan die hij bestuurde. Volgensmij heb ik nog nooit zo snel in een truck gezeten… We reden achter Sofian aan, die in de ochtend een buggy gebruikte om de baan over. Maar ik loop op de zaken vooruit, de rest van het verhaal vertel ik geïllustreerd.


Terwijl Matthijs met de Pussywagon bezig was, zette ik wat voorbijgangers richting de ingang van het terrein op de foto.


Daar komt Marc de bocht om met wat onze taxi bleek te zijn.


Aangekomen bij Vanessa blijkt dat de twee grote bulten nog maar één zijn, wel met een leuke waterbak er naast. Op de zandvlakte naast Vanessa waren weer een paar leuke hindernissen aangelegd. Voor een MAN KAT een peuleschil, voor anderen vaak wat lastiger. Zo mochten we deze DAF YA126 los trekken.

Vanuit het dakluik van een KAT is het ook leuk foto’s maken.


We waren niet de enige aanwezige Impreza Plus! Wat een geweldige auto!!!!


Deze M-klasse kwam verder dan gedacht!


Uniek beeld: vier MAN KATs in Nederland bij elkaar!


Marc moest even iemand ophalen, wij verwisselden de kuipstoeltjes van de rallytruck voor de originele bijrijdersbank van Marco Kleijer zijn MAN. Daar leerden we dat de prestaties van een reguliere KAT niet veel onder doen voor die van een geprepareerde!


Een favoriete hindernis was de waterbak, waarbij het water zo nu en dan tot over het dak ging.. Heerlijk!!


Oeps, camera keihard tegen de deur geknald.

Gelukkig valt de schade mee en was hij snel weer ‘in het veld’ hersteld. Vóór de Breslau rally ga ik nog wel een nieuwe body halen…


Terug bij de ingang. Terwijl we rustig in de Impreza onze broodjes en een patatje oorlog eten, waait er een tent over de auto’s van de organisatie. Oeps?


Rondje parking.


Panda 4×4 blijft leuk.

Dit model Volvo ook!


Het is denk ik wel duidelijk waarom we onze Impreza ‘Pussywagon’ noemen?


Even op voetverkenning of er nog wel een doorkomen aan is met de Pussywagon nu de baan al redelijk kapotgereden is.

Euh, nee dus. Dan maar een stuk wandelen, levert ook weer foto’s op!


De Ram van terrein.nu collega Martin Brink.


Eigenlijk waren we op deze plek voor wat spectaculaire actiefoto’s van KATs in de waterbak. Door een combinatievan matige timing en nog matiger weer niet gelukt helaas. Over een half jaar herkansing?


De hele dag alleen maar blije gezichten gezien.


Inmiddels was mijn energie meer dan op. Om door een flinke bui de drie kilmeter terug naar de ingang te lopen zag ik behoorijk tegen op. Gelukkig mocen we bij Martin in de laadbak springen. Dat levert dan ook nog leuke actiefoto’s op onderweg. Vanuit de laadbak van een offroadende pick up foto’s maken is wel een stuk lastiger dan vanaf de bijrijdersstoel van een cabrio op de snelweg moet ik zeggen.


Inpakken en wegwezen.


Dit was meteen een goede test voor de werkschoenen die ik momenteel test: de hele dag droge voeten gehouden!

Meer MAN KAT kun je hier vinden, meer Havelte hier.

3 Comments

  1. Lucas Ensing 10 april 2022 Reply
  2. Merom 10 april 2022 Reply
  3. Jack Hoving 10 april 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *