Miniatuurbeurs en modelbouwshow Leek druk bezocht

Zaterdag 24 september werd in sportcentrum Leek door WB Evenementen een Autominiatuurbeurs met Modelbouwshow gehouden.

De totale oppervlakte van de beursvloer bedroeg maar liefst 3000m2. Standhouders kwamen niet alleen uit Nederland maar ook van over onze landgrens.

De honderden meters verkoopstands en de miniatuurshow met o.a. diorama’s van auto-, vrachtwagen- en landbouwminiaturen werd in een grote zaal gehouden en de demo met RC trucks in een aparte kleine zaal. In deze zaal gaven bouwers van met radiografisch bestuurbare modellen lieten de modelbouwers hun stuurmanskunsten zien aan het aanwezig publiek. In deze zaal had men een groot diorama gemaakt waar vrachtwagens, shovels en andere voertuigen rondreden, shovels werden aan het werk gezet met grondverzet en kranen goederen verplaatsten.

Naast de verkoopstands met schaalmodellen van vrachtwagens en automodellen in alle merken, soorten en maten, waren er ook talloze stands van zo’n 80 modelbouwers die hun modellen al dan niet in een diorama showden.

De modelbouwbeurs waar modelbouwers van verenigingen, bouwgroepen en individuele bouwers lieten op het gebied van hijskranen, zwaar-transport en grondverzet hun bouwwerken en projecten zien. Erg indrukwekkend om te zien waren de grote hijskranen die ver boven de menigte uitstaken er was zelfs een Liebherr LR1750 kraan in schaal 1:12! Prachtig om te zien.

Voor iedere liefhebber van auto- en vrachtwagenminiaturen, grondverzet en hijskranen is deze beurs zeer aan te raden. Goede organisatie, voortreffelijke locatie waar je gratis parkeren kan en ook na de vele uren slenteren over de beurs je lekker kunt eten.


Tekst en foto’s Marco Havers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *