Terug in de tijd: 1942

In 1942 is de koudste dag in Nederland tot nu toe gemeten, op 27 januari werd het -27,4 graden in Winterswijk. De RAF begint met het bombarderen van Duitse burgers, de Noordoostpolder valt droog. In de zomer was het juist erg heet, op één van die hete zomerdagen neemt Bing Crosby “I’m dreaming of a white Christmas” op. Stephen Hawking, Freddy Breck, Lou Reed, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Bob de Jong, Joost Prinsen, Sir Paul McCartney, Jos Brink, Mick Fleetwood, Wim T. Schippers, Isaac Hayes, Bob Ross, Aad(riaan) van Toor, Jimi Hendrix en Rob de Nijs worden geboren. Societá Acomandita Motori Endotermici, beter bekend als SAME, wordt opgericht, terwijl ook bij Auto Union, Pacific, Hino en Ural-ZIS voor het eerst bedrijfswagens worden gebouwd.


VW Kübelwagen


Willys MB


Ward LaFrance


Raupenschlepper Ost (RSO)


Dodge WC-53 Carryall


Harley-Davidson WLC

Tot slot een mededeling van huishoudelijke aard: sinds ik 3 maanden terug over ben gestapt om te bloggen op alexmiedema.nl, zijn er al weer 100.000 kijkers geweest! Toch leuk. Op naar de miljoen! 😉

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *