Terug in de tijd: 1958

In 1958 worden Annette Schwarz von Specht, Hans Stacey, Felix Jacoby, Pep Vila Roca, Hans van Goor, Grandmaster Flash, Ellen DeGeneres, Ice-T, Andy Gibb, Rik Mayall, Keith Haring, Willem Holleeder, Rob Scholte, Prince, Jennifer Saunders, Michael Flatley, Kate Bush, Bruce Dickinson, Madonna, Pietje Puk, Michael Jackson, Anna Politkovskaja, Winny de Jong, Lebbis, Evert van Benthem en Hans Spaan geboren. Elvis gaat het leger in, Pelé is de ster van het WK voetbal, Charles de Gaulle wordt president van Frankrijk, Yves St Laurent presenteert zijn eerste collectie, Edmund Hillary bereikt de Zuidpool, in Brussel wordt de wereldtentoonstelling gehouden, voor het laatst rijdt een Nederlandse stoomlocomotief zijn rit, Alcoa sluit de Brokopondo-overeenkomst met de Surinaamse regering, Juan Manuel Fangio wordt aan de vooravond van de Gran Premio de Cuba ontvoerd en een dag later weer vrij gelaten, staatsmijn Maurits stort in, Nikita Chroesjtsjov wordt premier van de Sovjet-Unie, Niger wordt onafhankelijk, Tommy Lee Osborn houdt gebedsbijeenkomsten op het Malieveld, de eerste pacemaker wordt ingebracht, het laatste kabinet Drees valt, er wordt begonnen met de bouw van zowel de Europoort als de Euromast, de Zuiderzeeballade komt uit, DOE komt met zijn Doe Dual Power, Kaiser stopt met de bouw van Autotraktoren, Van der Weerd voegt gokkasten en bingomachines toe aan haar assortiment, Porsche komt met een fabrieksteam in de formule 1, de gebroeders Keller verkopen de rechten van het ontwerp van de Bobcat aan Monroe, Rivella Light komt op de markt, Gerhard en Anna Funke uit Visbek richten een loonbedrijf op, Verheul neemt de vrachtwagenproductie van Kromhout over, Fahr bouwt in samenwerking met Güldner haar eerste tractor, Lely komt met een kunstmeststrooier met een éénschijfsrotor, Tiltrans neemt een bedrijf over en verhuist om die reden naar Burgum, MBN bouwt een nieuwe loods, Paradynamics neemt FWD over, Kemper & Van Twist neemt de productie van de Nekaf jeeps over, Fendt komt met de Favorit, Fix en Farmer, Massey-Harris en Ferguson fuseren, garage Schaars uit Gendt wordt Henschel-dealer, Tonke Dragt publiceert haar eerste verhaal, Willeke Alberti neemt haar eerste plaatje op samen met haar vader Willy Alberti. Yuejin, Meili, Zastava, KrAZ, Barreiros, Nysa, Ottawa, Cournil en Hydrocon bouwen hun eerste bedrijfswagens.


Verheul


Krupp


Ford Custom 300Cadillac Sedan de Ville


Mercedes-Benz 190SL


DAF YA314


Cadillac Fleetwood


Zündapp Janus 250


Fiat 600


Auto Union Monza


Chevrolet Biscayne


Ford Taunus P2


Mercedes-Benz L312

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *