Terug in de tijd: 1960

In 1960 heeft de aarde haar eerste vrouwelijke leider in de moderne tijd, Sirimavo Bandaranaike van de Sri-Lanka-Vrijheidspartij wordt gekozen tot president van Ceylon. Maar er gebeurt meer aan het begin van het nieuwe decennium. Adolf Eichmann wordt opgepakt door de Mossad, Ben Hur wint 11 Oscars, de Olympische Spelen vinden plaats in Rome, Jack Brabham wordt Formule 1 kampioen, de eerste anticonceptiepil komt op de markt, bij Stonehenge worden 10 skeletten gevonden, KLM vliegt voor het eerst met straalvliegtuigen, er wordt gestart met de aanleg van de Rotterdamse metro, Humphrey Mijnals is de eerste Surinaamse voetballer in het Nederlands elftal, Brasilia wordt gesticht als nieuwe hoofdstad voor Brazilië, het magazijn van Wehkamp wordt door een brand verwoest, de grenscontroles binnen de Benelux worden opgeheven, de OPEC wordt opgericht, Nikita Chroesjtsjov slaat met zijn schoen op een lessenaar tijdens een vergadering van de VN, John F. Kennedy wint de presidentsverkiezingen in de USA, het wordt bekend dat er een enorme gasbel onder Slochteren zit, Peter Koelewijn & zijn Rockets hebben een hit met Kom Van Dat Dak Af. Ayrton Senna, René Kuipers, Arjen Anthony Lucassen (Ayreon), Rob Kamphues, Marc Klein Essink, Bert van Leeuwen, Nena, Joep van Deudekom, Jeremy Clarkson, Gerard Joling, Sam Klepper, Bono, Nico Dijkshoorn, Bram Moszkowicz, Karin Bloemen, Roland Ratzenberger, Ruth Jacott, Damon Hill, Hans Kesting, Bert Visscher, Ype Anema, Diego Maradona, René Froger, Kim Wilde, Maik de Boer en Hans Kraai jr worden geboren. Somalië, Togo, Congo, Madagaskar, Benin, Cyprus, Mali, Mauretantië, Ivoorkust en Kameroen worden onafhankelijk. Danhorse stopt met de productie van tractoren, er komt een estate-versie van de Mini, KAPA transport wordt opgericht, de THW wordt 12 september 1960 door Otto Lummitzsch opgericht als civiele rampenbestrijdingsorganisatie, Hako begint met de productie van kleine tractoren, Hogra, Maudslay en Jensen stoppen met de bouw van trucks, Leyland start met het bouwen van trucks in Israel, Bos bouwt haar eerste kilverbak, Van Gend & Loos opent een hoofdkantoor aan de Catharijnesingel te Utrecht . Jelcz, Perlini, Sovam, IMV, Nissan Diesel, HMF, Creusen en Luna starten met de productie van bedrijfswagens.


Mercedes-Benz 220


Hildegas Indy Spezial


Mercedes-Benz LK338 met Meiller opbouwEberhardt TDB 134


Eberhardt Wolf 340


Hildegas Formula SS


Saurer L4CT2D


Glas Goggo Coupé 250


Mercedes-Benz


Hotchkiss


Volvo L495 ~ Van der Kwaak


Opel Kapitän De Luxe


Auto Union 1000 Sport


Hillman Minx


Nekaf M38 A1


Opel Blitz


Jaguar Mk IX


Unimog 411

One Response

  1. Bart 20 februari 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *