Volvo FH16 tridem voor J.D. Reijneveld

Aannemings- en Transportbedrijf J.D. Reijneveld uit Moerkapelle heeft voor het transport van zware bouwmachines, zoals bijvoorbeeld shovels en graafmachines een nieuwe Volvo FH16 750 8×4 Tridem luchtgeveerde trekker aangeschaft. De aflevering is gedaan door Volvo Group Truck Center Zoetermeer.

Volvo FH16 4th gen


Bram Reijneveld, zoon van eigenaar Jan Reijneveld: “Deze Volvo FH16 is de eerste Volvo-truck in ons wagenpark, het betreft een uitbreiding. We hadden een zwaar voertuig nodig en je mag wel zeggen dat we een mooie truck geleverd hebben gekregen. Volvo Trucks heeft zich op het gebied van zwaar transport volop bewezen en we hebben veel vertrouwen in merk en dealer. De Volvo FH16 is voorzien van Volvo I-Shift met het Heavy Haulage schakelprogramma. Bij een gering laadgewicht kan echter worden overgeschakeld naar het Fuel & Economy pakket, zodat de truck qua brandstofverbruik zo zuinig mogelijk is.” De nieuw aangeschafte Volvo heeft een opbouw die door Reijneveld zelf is gerealiseerd. De nieuwe truck is geschikt voor treingewichten tot 150 ton.

Reijneveld heeft verder gekozen voor opties als Volvo Engine Brake en Volvo Compact Retarder, waarmee buiten de bedrijfsremmen een totaal remvermogen wordt gegenereerd van 875 kW (1.190 pk). Bram Reijneveld: “De truck zal worden ingezet voor onze werkzaamheden in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Denemarken. Onze mensen zijn nog wel eens lang onderweg en daarom hebben we ook gekozen voor een luxe Globetrotter-cabine met alle extra’s voor de chauffeur.”

Volvo FH16 4th gen

“Achter de cabine bevindt zich een kastenwand met een geïntegreerde brandstoftank, de AdBlue-tank en een hydraulisch systeem voor de besturing van de oplegger. De Volvo is bovendien uitgerust met Volvo Work Remote. Met deze afstandsbediening kan de motor worden gestart en gestopt, maar ook de aslastindicatie worden afgelezen, zodat de lading qua aslasten direct goed op de oplegger te plaatsen is.”

Reijneveld heeft jarenlange ervaring op het gebied van uitzonderlijk vervoer en dan met name het vervoeren van bouw/sloop en grondverzetmachines. De onderneming is daarnaast actief in het aannemen van projecten in de grond-, weg- en waterbouw en verhuurt grondverzetmachines met bedienend personeel. J.D. Reijneveld v.o.f. beschikt voor het transport over de benodigde vergunningen en ontheffingen.

Volvo FH16 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *