5-assige Volvo FH voor Gaffert B.V.

Gaffert B.V. uit Veghel heeft onlangs een 5-assige Volvo FH 500 tridem met een Cormach 135 ton-meter kraan in gebruik genomen. De truck heeft een bijgeplaatste tweede gestuurde as en een gestuurde naloopas. Hierdoor is het voertuig uiterst wendbaar. De FH wordt ingezet voor het plaatsen van machines en bovenloopkranen in grote hallen en loodsen en werd geleverd door BAS Groep uit Veghel.
Volvo FH 4th gen

De Volvo FH is voorzien van een 13-liter motor met 500 pk-uitvoering en I-Shift. De truck heeft drie gestuurde assen en een wielbasis van 3.900 mm. De truck wordt ingezet op plekken waar een torenkraan of telekraan geen opties zijn of waar extreme wendbaarheid een belangrijke eis is. Ook op bouwplaatsen zal het voertuig te vinden zijn om werkzaamheden van uiteenlopende aard uit te voeren.

Directeur Theo Gaffert is heel trots op zijn nieuwe aanwinst: “Het lichte chassis in combinatie met de korte wielbasis, de drie stuurassen, de 10-tons af fabriek naloopas en de positie van de kraan maken dat dit voertuig extreem wendbaar is, waarbij bovendien alle assen in iedere situatie uitgenut kunnen worden. Dit is vaak een probleem bij dit type voertuigen van deze klasse. Het feit dat de tweede as op iedere positie geplaatst kan worden, is bij dit voertuig een groot voordeel. Geen enkel ander merk kan dit bieden. Zeker niet af-fabriek. Met deze auto laat Volvo Trucks overduidelijk zien wie heerst in deze markt.”
Volvo FH 4th gen
De tweede as is elektro-hydraulisch gestuurd. Om de juiste gewichtsbelasting voor de as te bereiken, moest uiterst precies worden bepaald waar deze as aan het chassis gemonteerd diende te worden. Door de variabele positie van de tweede as kunnen alle assen compleet benut worden in beladen toestand.

“De samenwerking met de dealer is erg goed verlopen. Wij kennen BAS Groep als een organisatie die niet terugdeinst voor complexe vraagstukken, graag de uitdaging aangaat en de nek uitsteekt om samen met ons nieuwe concepten te ontwikkelen”, aldus Theo Gaffert.

De Volvo FH is uitgerust met een Cormach 135 ton-meter kraan. Deze kraan kenmerkt zich door een uniek design met twee hoofdmasten, waarbinnen de knikgiek draait. Dit ontwerp is lichter, sterker en minimaliseert de zijwaartse torsiekrachten in de kraan. Cormach past X-stempeling toe waarbij de voorste stempelpoten schuin naar voren komen te staan. Om een honderd procent tabel te bereiken in 360 graden hoeft het hulpchassis naar voren toe niet versterkt te worden en zijn ook geen stempelpoten aan de voorzijde nodig. De kraan heeft een verstelbare 15-tons zwaarlastjib, flyjib en heeft maximaal 32,5 meter mastlengte. De kraan hijst maximaal dertig ton, alhoewel de technische capaciteit vele malen hoger ligt.
Volvo FH 4th gen
Gaffert B.V. is al 75 jaar expert in horizontaal en verticaal transport. Het bedrijf concentreert haar activiteiten op drie disciplines: exceptioneel transport, kraanverhuur en machineverhuizingen. Kwaliteit, inventiviteit, betrouwbaarheid en service staan bij Gaffert B.V. hoog in het vaandel. Zeven jaar geleden nam Theo Gaffert het bedrijf van zijn vader over. Hij is de derde generatie die het bedrijf in handen heeft.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *