Het is de schuld van Peugeot!

Als je een jaar of 20 terug een compacte bestelwagen wilde, dan kocht je in principe gewoon een kleine personenwagen met een grote kist achterop gemonteerd op de plek waar normaal de achterbank zou zitten. Behalve bij Peugeot, de 205 in besteluitvoering was toch iets sierlijker:

De opvolger van de 205 bestel was de Peugeot Partner (ook leverbaar als Citroën Berlingo), de eerste ‘monospace’ bestelwagen.

Die auto was een goed idee, schijnbaar, want de personenwagen-met-kist is tegenwoordig niet meer leverbaar (behalve in Rusland, waar nog zo iets op basis van de Lada 111 gebouwd wordt…). Het onmogelijke is gebeurd, bij bedrijfswagens worden looks voor laadruimte gesteld! Daarom is deze blog een eerbetoon aan de aloude compacte bestelwagens, toen men nog gewoon auto’s doormidden zaagde.

Als bonus een quizvraag: Wie in de antwoorden als eerste van alle hierboven genoemde bestellers weet te vermelden hoe de personenwagenversie heet waar hij op gebaseerd is, krijgt een digitale knuffel en eeuwige roem!

9 Comments

 1. Jan 2 december 2014 Reply
 2. Arie van der Vliet 2 december 2014 Reply
  • Jan 3 december 2014 Reply
 3. Stijn Kraft 2 december 2014 Reply
 4. Mark Veneman 2 december 2014 Reply
 5. Jaco Terlouw 2 december 2014 Reply
  • Jan 3 december 2014 Reply
 6. Frank 2 december 2014 Reply
 7. Lorenzo Nijhof 4 december 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *