Nieuwe Mercedes-Benz trucks voor Verscentrum Nederland

Verscentrum Nederland, dat begin 2013 werd opgericht, heeft met vier concepten voor de levering van boodschappen in de zorg, een explosieve groei doorgemaakt. Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, schafte het bedrijf recentelijk nieuwe Antos en Actros trucks aan.
Mercedes-Benz Antos
In de prille historie van Verscentrum Nederland hebben de Mercedes-Benz bedrijfswagens altijd de rode draad gevormd in het wagenpark. Naast ruim dertig bestelwagens met de zilveren ster, heeft men twee Axors en sinds kort ook drie Antos bakwagens en twee Actros trekkers in gebruik. De concepten van Verscentrum Nederland bestaan grofweg uit vier verschillende manieren om particulieren in zorginstellingen zoals bejaardentehuizen of GGZ instellingen en thuiswonende particulieren van boodschappen te voorzien. Voor de fijnmazige distributie worden met name Sprinter bestelwagens ingezet. Recentelijk werden drie Mercedes-Benz Antos 1824 L bakwagens aangeschaft om de zorginstellingen te bevoorraadden en de groei daarmee het hoofd te bieden. Naast het distributiecentrum in Sassenheim werden DC’s geopend in Meppel en Helmond. Voor de bevoorrading en het transport tussen de DC’s werden twee Actros 1836 LS trekkers aan de vloot toegevoegd. Algemeen directeur Gert-Jan Nell: “Mercedes-Benz levert ons betrouwbare bedrijfswagens waar we altijd van op aan kunnen en die ook nog eens de uitstraling hebben die past bij de onze. Ook is de standaarduitrusting van de Mercedes-Benz trucks van een zeer hoog niveau. Onze chauffeurs zijn daar zeer over te spreken.”

Verscentrum Nederland maakte de afgelopen twee jaar een forse groei door. Daarbij werd men geadviseerd en bijgestaan door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven uit Roelofarendsveen. Alle bedrijfswagens worden daar middels een Reparatie & Onderhoudscontract van het periodieke onderhoud voorzien. De laatste jaren wordt Mercedes-Benz CharterWay steeds meer betrokken bij de aanschaf van de bestelwagens en trucks. Nell: “Met onze groei was dat bedrijfstechnisch een verantwoorde keuze. Maar ook commercieel gezien is het slim. Het is goedkoper, beter te calculeren, vergroot de inzet en ontzorgt ons.”
Mercedes-Benz Antos
De vergrijzing en de terugtrekkende houding van de overheid in de zorg, hebben Verscentrum Nederland de afgelopen twee jaar in de kaart gespeeld. Met innovatieve concepten om zorgbehoevenden in zowel zorginstellingen als thuis van boodschappen te voorzien, worden nichemarkten bediend. Verscentrum Nederland ontwikkelde in recordtempo eigen software, een betrouwbaar afrekensysteem en een implementatieteam dat klanten helpt om zelfstandig boodschappen te bestellen. Inmiddels telt het bedrijf 150 medewerkers, drie locaties en 55 bedrijfswagens, waarvan meer dan 80 procent door Mercedes-Benz werd geleverd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *