Mercedes-Benz Sprinter straks ook ‘made in the USA’


Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz heeft aangekondigd om in 2016 te beginnen met de bouw van een bestelwagenfabriek in Charleston (South-Carolina). Hier moet de volgende generatie Sprinter gebouwd gaan worden. De Sprinter is al langere tijd te koop in de Verenigde Staten. Eerst als Dodge, later als Freightliner, maar tegenwoordig vooral met de beroemde ster in de grille.
Mercedes-Benz Sprinter
De fabriek zal op een terrein van 800.000 vierkante meter komen. Hij levert 1.300 nieuwe arbeidsplaatsen op, wat het in één klap de grootste werkgever van de regio maakt.
Mercedes-Benz Sprinter
Het segment van grote bestelbussen groeit flink in de USA. Mercedes-Benz zingt daar nu al aardig mee, maar is door hoge importkosten duurder dan strikt nodig zou zijn. Bovendien moeten de Sprinters die nu voor de Amerikaanse markt in Duitsland gebouwd worden, flink aangepast worden. Als de Sprinter straks ter plekke gebouwd wordt, zijn die beide problemen getackeld.
Mercedes-Benz Sprinter
Van de komende generatie Sprinter bestaan uiteraard nog geen foto’s, daarom staan er ter illustratie een aantal Europese Mercedes-Benz Sprinter-foto’s bij dit artikel.
Mercedes-Benz Sprinter

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *