Nieuwe Mercedes-Benz pick up op basis Nissan Navara

Een tijdje terug kondigde Mercedes-Benz al aan dat ze zich als eerste premium-fabrikant in het segment van de lichte pick ups gaat storten. Dit nieuwe model zal in de hele wereld met uitzondering van Noord Amerika in de verkoop gaan. Net als met de Citan en de techniek van de lichtere Vito’s zal ook deze pick up zwaar leunen op de samenwerking met Renault. De basis van dit model, waarvan de naam nog niet bekend is, zal de Nissan NP300 zijn, bij ons in Europa bekend onder de naam Nissan Navara.
Nissan Navara
De pick ups zullen worden gebouwd in Barcelona (Spanje) en Cordoba (Argentinië). Naast een versie van Nissan’s 1-tons pick up met een ster op de neus, is er ook al een ander zusje in ontwikkeling, met het wybertje van Renault in de grille. De beide fabrieken zullenn totaal een kleine 200.000 pick ups bouwen, van de drie merken bij elkaar opgeteld. De meeste onderdelen zullen van toeleveranciers uit de regio van de fabrieken komen. De samenwerking tussen Daimler en Renault-Nissan duurt nu al 5 jaar, voorlopig lijkt er ook nog geen eind aan te komen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *