30e Oldtimer Elfstedentocht: Buick

In de reeks automerken bij de 30e Oldtimer Elfstedentocht: Buick. Dit merk is in 1903 in Detroit opgericht door de Schot David Dunbar Buick. De zaken gingen niet heel goed, Buick verkocht het bedrijf en William Durant kwam aan het roer. Die man had wel verstand van auto’s bouwen en verkopen, in 1908 was het het grootste merk op de Amerikaanse markt, voor Durant aanleiding om General Motors op te richten als holding boven het merk. Al snel kwamen er meer merken onder de GM-paraplu. Buick werd als luxe merk gepositioneerd, tussen Chevrolet (voor de gewone man) en Cadillac (voor de wat meer bedeelde medemens). Ook nu is deze verdeling nog steeds actueel, Cadillac concurreert met BMW en Mercedes-Benz, Buick richt zijn pijlen vooral op Acura en Lexus.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *