30e Oldtimer Elfstedentocht: DKW

In de reeks automerken bij de 30e Oldtimer Elfstedentocht: DKW. Dit bedrijf werd in 1916 in Duitsland opgericht door de Deen Jørgen Skafte Rasmussen. Hij bouwde stoommachines, onder andere ook in auto’s. De afkorting stond aanvankelijk dan ook voor Damp-Kraft-Wagen. Toen men over ging op verbrandingsmotor stonden dezelfde letters ineens voor Das Kleine Wunder. De Deutsche Kabel Werke, DeKaWe, waren overigens niet zo blij met die naam. In Nederland werden de DKW’s een tijd lang bij de importeur in Sassenheim geassembleerd. In 1932 fuseerde DKW met Audi, Horch en Wanderer tot Auto Union. De laatste DKW personenwagen was de F102, waarvan de productie in 1966 stopte. De eerste Audi was overigens op deze auto gebaseerd. De DKW Munga bleef nog tot 1968 voor de Bundeswehr in productie.


DKW F5-700 uit 1935.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *