De Truckspotter: foodblog

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst met uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. Jaco’s foto’s kun je zien op truckfan.nl.

Bij het uitzoeken van foto’s die ik maakte langs autosnelweg A15 bij Ochten kreeg ik spontaan het idee om een foodblog te schrijven. Andere gastbloggers op alexmiedema.nl permitteerden zich al eens een uitstapje richting literair recensent. De truckspotter kon derhalve niet achterblijven. Dacht ik.

De foto waar het allemaal mee begon was deze.
MAN TGS 1st gen
De cruise control comfortabel op 89 km per uur. Ongetwijfeld een ontspannend muziekje erbij. En dan… Tja, dan eet je een banaan. Wel goed blijven opletten, anders ben je mooi de pisang!

Fruit doet het goed achter het stuur. Een kiwi leeg lepelen lijkt mij een lastig klusje, maar een appeltje is natuurlijk ook lekker.
MAN TGA
Hoewel fruit erg smakelijk kan zijn, krijg je er nagenoeg altijd van de kleverige vingers van. De kruimels van een koekje veeg je zo weg…
Scania R480

DAF XF105
Van eten krijg je dorst. Dan maar even iets drinken. De DAF CF lust graag een slokje diesel, maar de chauffeur vertrouwt meer op melk, de witte motor.
DAF CF85
Overigens is niet iedere chauffeur tevreden met het zitcomfort in de DAF CF.
DAF CF85
En als de inwendige mens volledig gelaafd is, is het tijd om contact te houden met het thuisfront.
Mercedes-Benz Actros MP3

DAF XF105

Volvo FH 3rd gen
Ergens had ik de stille hoop dat vrouwen zich zouden onderscheiden van de mannen. Helaas is de verslaving aan de smartphone voor beide geslachten gelijk.
Iveco Eurocargo
Een handsfree kitje is zo aangeschaft. En als je niet aan het bellen ben kun je fijn muziek luisteren. Heb je in elk geval geen last van die koelmotor achter je. Oh nee, die heeft ‘ie niet….
Renault Premium 2nd gen
Als je jeuk hebt moet je krabben. Al vraag ik me af of het niet makkelijker was geweest de rechterhand te gebruiken hiervoor.
Volvo FH 2nd gen
Zo met de zon in de cabine kan het erg warm worden. Even de trui uittrekken dan maar.
Mercedes-Benz Actros MP3
Maar pas wel op dat je geen kou vat. Voor je het weet ben je verkouden en moet je je neus snuiten.
MAN TGX 1st gen
Ondanks de verplichte rust, blijft sturen een vermoeiende bezigheid. De stoelen in de DAF CF blijken ook voor de bijrijder niet bijzonder plezierig.
DAF CF65
Deze houding zie ik nog steeds het meest. Veiligheidsgordel om en beide handen aan het stuur.
DAF XF105
En ook de Oostblokker houdt zich hier aan! (Al is op de foto niet te zien dat deze chauffeur waarschijnlijk badslippers draagt).
Scania R380
En als je het echt niet meer weet…
Iveco-OM Zeta

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *