Combex zet Scania LNG trekker in voor aanleg faunapassage

In het Noorden van Friesland wordt momenteel druk gewerkt aan het project ‘De Centrale as’. Deze nieuwe weg verbindt Dokkum met Drachten. Het traject loopt door een unieke omgeving, waar speciale aanpassingen ter bevordering van het landschap aangebracht worden. Onderdeel van deze speciale aanpassingen is de aanleg van een faunapassage nabij Burgum. Het project wordt uitgevoerd door Friso Civiel met Houkesloot Prefab als eigen leverancier van de betonnen prefabelementen. Combex Bouwlogistiek verzorgt het vervoer van de betonelementen vanuit Leeuwarden naar Burgum. In het aanbestedingstraject voor het complete project is ingezet op duurzame toepassingen en CO2 reductie. Combex Bouwlogistiek zet hiervoor speciaal een Scania LNG trekker in.
Scania P340
Bij de keuze voor de inzet van de Scania LNG trekker spelen de te behalen CO₂reductie en de beschikbaarheid van de modaliteit een belangrijke rol. In Leeuwarden is in 2015 een mobiel LNG tankstation geïnstalleerd. Dit sluit perfect aan op het te rijden traject. Scania biedt met Euro 6 LNG een duurzame transportoplossing. De truck is ook geschikt voor bio-LNG.
Scania P340
Combex Bouwlogistiek heeft al een jarenlange samenwerking met Scania-dealer Garage Rinsma B.V. Derhalve werd in het aanbestedingstraject ook overleg gepleegd over de meest geschikte vervoersoplossingen. Hieruit kwam naar voren dat LNG de meest gunstige resultaten zouden bieden.
Scania P340
Het project faunapassage kent meerdere bouwfasen. In vier fasen zullen de prefabelementen aangevoerd worden met behulp van de Scania LNG trekker. Eind 2016 moet het gehele project afgerond worden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *