Op bezoek bij pk trucks in Moerdijk

Het stond al erg lang op het verlanglijstje, maar afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver en kreeg ik de gelegenheid om bij pk trucks rond te kijken. De eerste twee terreinen heb ik op eigen houtje verkend, waarbij vooral de (Chinese) Genlyon Iveco’s me opvielen. Een type wat ik nog niet eerder had gezien. Na een hartelijke ontvangst door Paul Kaalen, kreeg ik een rondleiding door het pand en werd ik meegenomen naar nog drie andere terreinen. Ik wist dat pk trucks niet bepaald een klein bedrijf is, maar zo groot? In totaal heeft men 25.000 m² ‘showroom’, verdeeld over vijf locaties.De belangrijkste klanten van pk trucks zijn in twee groepen te verdelen. De eerste groep zijn de 500 grootste aannemingsbedrijven ter wereld. Na maanden- of zelfs jaren durende aanbestedingsprocedures hebben die op het moment dat een project binnen wordt gehaald vaak binnen een maand grote aantallen trucks nodig. Deze nieuw bestellen zou te lang duren, daarom bestelt pk deze trucks nieuw, heeft ze op voorraad staan en kan op deze manier direct leveren. De trucks die pk zelf nieuw besteld zijn overigens altijd wit. Dan is er met een stickerset snel een eigen draai aan te geven, terwijl een truck die bijvoorbeeld blauw of oranje is niet zelden overgespoten moeten worden, iets waar dus absoluut geen tijd voor is.De tweede groep klanten zijn de grote hulpverleningsorganisaties. Rampen komen altijd onaangekondigd, als die dan gebeuren heeft men direct grote aantallen voertuigen nodig. In Moerdijk staan dan ook ten allen tijde flinke aantallen ambulances gereed, meestal op basis van de Toyota Landcruiser.Er zijn 20 stuks Oshkosh M1070 op voorraad, 8×8 zwaar transport trekkers, overgenomen van het Amerikaanse leger. Van de voorkant is het verschil tussen de Chinese Iveco 682 en de Europese Iveco Trakker goed te zien. Zo’n interieur verwacht je niet direct in een Toyota HiAce.De Toyota HiAce met 4×4 en automaat is helaas alleen rechts gestuurd leverbaar.De HiAce is er ook wel links gestuurd, zoals deze, maar dus niet als 4×4 automaat.De Tata Xenon’s die bij Tata Steel in IJmuiden lopen zijn door pk geleverd.Een groot aantal van deze Ford Rangers is aan de politie in Oekraïne geleverd.


Nogmaals heel erg bedankt voor de gastvrijheid!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *