De Truckspotter – Brand in Tblisi (deel 17)

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst vol uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. De foto’s die door Jaco gemaakt werden kun je zien op truckfan.nl.Tijdens mijn bezoek aan Tblisi in februari 2008 werd ik bijzonder verrast door het spotten van verschillende ex-Nederlandse DAF/Den Oudsten B88 streekbussen in de stad. In mijn vorige blog schreef ik hier al over.Terwijl ik mij amuseerde met het bekijken en fotograferen van de bussen zag ik redelijk in de buurt van het busstation dikke zwarte rookwolken opstijgen. Het aanzwellende geluid van sirenes deed ook mijn persoonlijke alarmbellen afgaan. Hier moest ik meer van weten. Ongetwijfeld zou ik wat voormalig Sovjet brandweer materiaal kunnen fotograferen.De ZIL-131 met autoladder was het eerste voertuig wat ik zag staan. Er bleek een keukenbrand te zijn bij het Ambassador Hotel. Gelukkig was dit niet het hotel waar ik verbleef.De tankautospuiten hadden geen Sovjet verleden. Een aantal nagenoeg nieuwe Ford Cargo trucks uit de Turkse fabriek van Ford stonden opgesteld om de brand te bestrijden.

Naast de ‘grote’ Ford Cargo bracht de brandweer van Tblisi ook wat kleinere voertuigen ter plaatse.

En waar de brandweer actief is komt ook de politie kijken. De Skoda Octavia is de standaard auto van de lokale hermandad.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *