De Truckspotter – Nog een brand in Tblisi (deel 18)

Het fotograferen van trucks ‘in het werk’ en tijdens diverse evenementen (de agenda vind je op truckfan.nl) brengt voor de fotograaf dikwijls een waslijst vol uitdagingen. In de serie De Truckspotter neemt Jaco Terlouw je mee in de wereld van de truck fotografie. De foto’s die door Jaco gemaakt werden kun je zien op truckfan.nl.In 2012 was ik, met tussenpozen, een aantal weken aan het werk in twee verschillende klinieken in Tblisi. De eerste week verbleef ik in het Sheraton Metechi Palace hotel nabij PSP New Hospital. Tijdens mijn latere bezoeken aan het Research Institute for Clinical Medicine was het Holiday Inn hotel mijn vaste verblijfsplaats. Beide hotels hebben voor de truckspotter een paar zeer aantrekkelijk voordelen.Het Sheraton hotel ligt nabij een aantal grote autowegen die de stad in- en uitgaan. Op loopafstand van het hotel is het goed fotograferen voor de truckspotter.Eén van de brandweerkazernes bevindt zich vlakbij het hotel.De Ford Cargo tankautospuit zag ik eerder in actie in februari 2008 tijdens de brand in het Ambassador hotel.
Op Koninginnedag 2012 verbleef ik in het Holiday Inn hotel. Dit hotel heeft een meer centrale ligging in de stad met in de directe nabijheid een verscheidenheid aan goede en betaalbare restaurants. Ook bij dit hotel is het goed fotograferen, al is er minder variëteit in langsrijdende voertuigen.
Terwijl van het uitzicht stond te genieten in mijn op een hoge verdieping gelegen hotelkamer zag ik letterlijk de vlammen uit een tegenover het hotel gelegen flatgebouw komen. Schoenen en jas waren snel aangetrokken en met de digitale spiegelreflexcamera in mijn handen begaf ik mij met enige spoed naar de brandhaard.
De Sovjet ZIL-131 autoladder kwam ik deze keer niet tegen. Wel een MAN TGA met Bronto opbouw.
De van origine Turkse Ford Cargo tankautospuiten waren in grote getale aanwezig bij deze brand.


Ook uit de Turkse Ford fabriek kwam de Transit rapid responder.

De brandweer van Tblisi heeft ook de beschikking over een aantal kleinere voertuigen.

Laat op de avond kwam ik de MAN TGA nog een keer tegen. Met optische en geluidssignalen was de hoogwerker op weg tijdens een nieuwe uitruk. Ik vond het wel mooi geweest voor deze dag. Ik maakte een laatste foto van de MAN voordat ik naar een restaurant ging.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *