Eerste Volvo FH16 met liftbare tandemas in Nederland


Volvo FH16 4th gen
DiCa Transport uit Voorhout heeft de primeur van de eerste Volvo FH16 6×4 met liftbare tandemas in Nederland. Deze technische innovatie werd enkele maanden geleden door Volvo Trucks geïntroduceerd. De trekker werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Rijnsburg.
Kennis laadkraan
Eigenaars Dirk en Cas Heemskerk zetten de 750 pk sterke drie-asser in voor transport van zware bouwmaterialen zoals betonplaten, heipalen, silowanden en stenen. De mogelijkheid om de aangedreven achteras te kunnen liften had al bij de vooraankondiging door Volvo Trucks hun aandacht. “We hebben direct contact opgenomen met onze verkoopadviseur bij Volvo Group Truck Center en zijn met hem vrij snel tot een configuratie gekomen”, vertelt Dirk Heemskerk. “We hebben met deze Volvo FH16 een heel productief en wendbaar voertuig: met een gelifte tandemas heeft de truck een korte wielbasis, kleine draaicirkel en meer tractie, waardoor we op bouwplaatsen en boerderijen overal kunnen komen. Het scheelt bovendien in slijtage en brandstof. Rijden we met de volle belasting, dan kunnen we het gewicht en alle pk’s goed kwijt op twee aangedreven assen.”
Volvo FH16 4th gen
Work Remote Control
DiCa Transport rijdt met opleggers met een verrijdbare 20 ton/meter kraan. Om het aankoppelen te vergemakkelijken, is de Volvo FH16 geleverd met een Work Remote Control waarmee onder meer de luchtvering op afstand kan worden bediend. “Door het elektronisch geregelde luchtveringsysteem kan het chassis op oneffen terrein ook 20 cm verhoogd worden zodat we meer grondspeling hebben.” De Volvo FH16 is verder uitgevoerd met de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak met Fuel & Economy voor een geoptimaliseerd brandstofverbruik, een Drive Deluxe en Visibility Pro-pakket.
Volvo FH16 4th gen
Volvo Gold Contract
De broers, derde generatie chauffeurs, begonnen in 2001 met één Volvo-truck en moesten er binnen een jaar een voertuig bijkopen. Sinds 2013 hebben ze een derde chauffeur in loondienst. Al sinds het begin rijden ze Volvo: “We willen niet anders. Volvo Trucks is erg sterk in het zware segment, alles is net wat steviger uitgevoerd, maar ook qua techniek zijn ze hun tijd vooruit. Dat zie je bijvoorbeeld aan het feit dat veiligheidsopties waar Volvo Trucks al jaren mee voorop loopt, inmiddels wettelijk verplicht zijn.” De broers hebben met het Volvo Gold onderhoudscontract het onderhoud volledig uit handen gegeven aan Volvo Group Truck Center Rijnsburg. De werkplaats heeft via een draadloze verbinding continu inzicht in de conditie van de truck. “Zo kan onderhoud nog beter preventief ingepland worden”, besluit Heemskerk.
Volvo FH16 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *