Timmerman Transport kiest voor Mercedes-Benz


Mercedes-Benz Antos
Wensink Zwolle heeft onlangs de eerste van drie Mercedes-Benz Antos bakwagens geleverd aan Timmerman Transport in Staphorst. Het transportbedrijf vervangt hiermee vrachtwagens van andere merken.
Mercedes-Benz Antos
Timmerman Transport is opgericht in 1920 in Staphorst. Het familiebedrijf richt zich met name op transport en distributie in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Het wagenpark bestaat uit circa zeventig vrachtwagens. Tot voor kort maakte Mercedes-Benz daar geen deel van uit. Dat veranderde in augustus, toen het bedrijf twee Mercedes-Benz Actros trekkers kocht van Wensink Zwolle.
Mercedes-Benz Antos
Daar bleef het niet bij. Begin oktober werd door Wensink Zwolle de eerste Antos bakwagen 1930L geleverd. Twee nieuwe exemplaren worden nu gebouwd en de komende maanden geleverd. ‘We wilden een keer iets anders proberen’, legt directeur Henk Timmerman uit. ‘We hoorden dat de Mercedes-Benz zuinig in brandstofverbruik is. In het kader van lean and green, is brandstofverbruik een van onze speerpunten. En dus een doorslaggevend argument om voor dit merk te kiezen.’ De wagens worden ingezet voor vervoer in Noord-Nederland.
Mercedes-Benz Antos
De Antos bakwagens hebben een halflange cabine. ‘De chauffeurs hebben zo meer ruimte achter hun stoel’, legt verkoopleider trucks Joost Laponder uit. ‘Een ander voordeel is dat de wagen compact is opgebouwd. De luchtaanzuiging verloopt over de motor. Daardoor heb je aan de achterkant van de cabine geen luchtaanzuigingspijp. De bak kan daardoor dichter tegen de cabine worden aangebouwd.’
Mercedes-Benz Antos

Mercedes-Benz Antos

Mercedes-Benz Antos

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *