Eerste Audi’s RS 3 LMS TCR voor Nederlands team Bas Koeten Racing

Tijdens de Autosalon van Parijs, afgelopen najaar, presenteerde Audi de RS 3 LMS voor klantenteams in de wereldwijd snel groeiende TCR-klasse. Inmiddels heeft Audi Sport customer racing de eerste auto’s afgeleverd, onder meer aan het Nederlandse team Bas Koeten Racing.

De Audi RS 3 LMS TCR, voorzien van een 243 kW/330 pk sterke 2.0 TFSI-motor, is succesvol gestart in zijn debuutseizoen. Tijdens de eerste inzet van de auto bij de 24-uursrace van Dubai, begin januari, won een Brits team de sterk bezette TCR-klasse. In totaal plant Audi Sport customer racing tussen nu en eind april, tijdig vóór de start van het Europese seizoen, de levering van ruim 60 exemplaren van de nieuw ontwikkelde toerwagen voor klantenteams.Scania 144Bas Koeten Racing met Audi RS 3 LMS aan de start
Tot de teams die inmiddels hun bestelde Audi RS 3 LMS TCR hebben ontvangen, behoort ook de Nederlandse renstal Bas Koeten Racing, die recent twee TCR-Audi’s bij Audi Sport customer racing in ontvangst nam. In 15 jaar heeft dit team zich ontwikkeld tot één van de grootste autosportteams van Nederland, waarbij de nadruk de afgelopen twee seizoenen is komen te liggen op de in 2015 geïntroduceerde TCR-klasse. Het afgelopen jaar nam Bas Koeten deel aan de TCR Benelux, ADAC TCR Germany, TCR International en de lange-afstandswedstrijden van de 24H Series en 24H Touring Car Endurance Series. Dit jaar wil het team de twee Audi’s RS 3 LMS TCR onder meer inzetten tijdens de wedstrijden van de TCR Benelux met de pas 16-jarige Mika Morien als één van de rijders.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *