Volkswagen Scirocco III ‘Polizei’


Normaal geproken is een coupé vrij nutteloos als politiewagen. Probeer bijvoorbeeld maar eens een arrestant op die achterbank te frommelen. Toch is er vande derde generatie Volkswagen Scirocco één politiewagen geweest, in Duitsland. Deze heeft niet op straat dienst gedaan, maar ging vanaf 2008 beurzen en shows af. Deze was bedoeld om (vooral jonge) automobilisten er toe te motiveren toch vooral goedgekeurde tuning-onderdelen te gebruiken bij het verbouwen van hun straatwagens. De auto is dan ook ontstaan uit een samenwerking tussen Messe Essen (die van de tuningbeurs inderdaad), het Verband Deutscher Automobil Tuner en bandenfabrikant Hankook. De 1,4 liter motor met 4 cilinders op een rij leverde 210 pk, die hem tot een maximale snelheid van 239 kilometer per uur bracht. Theoretische kilometers dan wel, voor zover ik weet stond de auto niet op kenteken. Hij was uitgerust met de officiële Polizei-folie van 3M/trim line en had een RTK QS lichtbalk van Hella. Uiteraard hebben diverse tuners een duit in het zakje gedaan. Zo leverde Recaro de sportstoelen, Eibach deed de veringen de 9×20 ET40 aluminium velgen kwamen van Antera.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *