Volkswagen e-Crafter wint ‘Europese Transportprijs voor Duurzaamheid’

De 100% elektrisch aangedreven Volkswagen e-Crafter is nog voor zijn marktintroductie onderscheiden met de ‘Europese Transportprijs voor Duurzaamheid’ in de categorie ‘Transport- en bestelwagens’. Met een actieradius van 160 kilometer is de e-Crafter bij uitstek geschikt voor ‘last mile-leveringen’. Ook voor andere toepassingen in de stad zoals een mobiele werkplaats is de e-Crafter ideaal. De e-Crafter komt in de zomer van 2018 op de markt. Nog dit jaar begint een laatste praktijktest bij grote internationale klanten.
VW e-Crafter
De ‘Europese Transportprijs voor Duurzaamheid’ is een initiatief van de Duitse uitgeverij HUSS en het vakblad ‘Transport’. Met de prijs, die dit jaar voor de vierde keer werd uitgereikt, beloont de jury bedrijven uit de bestelwagensector waarvan de producten, diensten en strategieën een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. En dat is precies van toepassing op de e-Crafter. Hij is gemaakt voor dagkilometrages van 70-100 km, waarvan 85% in de stad. Daarom is de topsnelheid van de e-Crafter ook begrensd op 90 km/h. De 35,8 kWh lithium-ion batterij van de e-Crafter is in de wagenvloer geïntegreerd. Daardoor zijn het laadvolume en de laadbreedte gelijk aan die van de andere uitvoeringen. De 100 kW/136 pk sterke elektromotor zorgt voor vlotte acceleraties.

Snel laden, compleet uitgevoerd
Bij een 40 kW CCS gelijkstroom laadstation (snelladen) duurt het tot 80% opladen van de batterij slechts 45 minuten. Met een wisselstroom wallbox (7,2 kW) duurt het volledig laden 5 uur en 20 minuten. Deze laadmethode is vooral geschikt voor de nacht.

De e-Crafter heeft een complete standaarduitrusting waarbij onder meer automatische airconditioning, een comfortstoel voor de bestuurder, stoelverwarming, LED-verlichting en de modernste comfort- en veiligheidsverhogende assistentiesystemen zijn inbegrepen.

De Nederlandse specificaties, prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe e-Crafter worden in de loop van volgend jaar bekend gemaakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *