Transportbedijf De Wilde en Mastenbroek uit het archief van Marco Havers

Berkhof touringcarOp één van mijn (Marco Havers, red.) rondritten met de camera ben ik ook in het Westland geweest. Verschillende bedrijven aan gedaan en zo ook bij De Wilde. Ik kende het bedrijf van de paarse trucks met paarse Bell Lines containers en had een Tekno model in mijn vitrine staan toentertijd. Dat ze ook koeltransporten deden wist ik niet maar dat ze busvervoer deden wist ik wel weer.
Scania 124
Ook vond ik eerder gemaakte foto’s met twee 113 Scania’s met Bell containers in mijn archief die elders gemaakt waren. Ik heb geen idee of het bedrijf nog bestaat.
Scania 124
Nog een bedrijf dat in het paars reed met Bell Lines containers was overigens een Meppels bedrijf, mijn geboorteplaats. Mastebroek Transport heette het. Dit bedrijf is niet meer gevestigd in Meppel en lange tijd dacht ik dat het niet meer bestond, maar onderzoek dat ik zojuist deed via Google is dateen gelijknamig bedrijf, een besloten vennootschap Mastebroek Transport Meppel B.V. gevestigd is op Klompenmakerstraat 23 te Hoogvliet Rotterdam en actief is in de branche Goederenvervoer over de weg. (gegevens 2013).
Scania 92
Het is vreemd, want het bedrijf wat ik ken is in jaren 80 begin 90 denk ik niet meer gevestigd in Meppel. Ik heb dus werkelijk geen idee hoe deze constructie in elkaar zit en of het überhaupt om de zelfde firma gaat. Welllicht dat één van jullie dit weet.
Scania buschassis
Het pand in Meppel bestaat nog steeds waar Mastebroek Transport zat. De straat heet Pieter Mastebroekweg. Daar zit nu een APK bedrijf. De chauffeurs waren zo vaak op pad dat ik maar één keer een Scania van hen op de foto heb kunnen zetten in Meppel bij het pand van hen. Weet je dat geen idee heb hoeveel trucks ze hadden bij Mastenbroek?Wat ik wel weet is dat ze in het verleden veel met DAF’s gereden hebben.
Scania 113Scania 113Scania 124
Tekst en foto’s Marco Havers.

3 Comments

  1. Robert-Jan 31 maart 2019 Reply
  2. Rianne 24 september 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *