Janus van Kasteren verliest veel tijd door kapotte naaf

Martin van den Brink heeft in de tweede etappe van de Morocco Desert Challenge uitstekende zaken gedaan. De Harskamper won de etappe. De Renault-equipe had 5 minuten voorsprong op Roeland Voermans. Ales Loprais, die derde werd, moest 20 minuten prijsgeven op de kopman van Mammoet Rallysport.

Teamgenoot Janus van Kasteren had minder reden tot lachen. De winnaar van de openingsrit kreeg te kampen met een kapotte naaf. Van Kasteren verloor bijna vijf uur (4.51.52). De kapotte banden bij de deelnemers aan de truckrace van de Morocco Desert Challenge waren na afloop van de tweede etappe niet te tellen.

Navigator Wouter de Graaff daar over: ,,Je kon alleen maar verliezen als je te veel wilde. Het was een verraderlijke etappe, waarbij je geneigd kon zijn de verloren tijd door een lekke band in te halen. Martin heeft dat niet geprobeerd, maar bleef juist heel netjes rijden. Bij de lunchstop hebben we een band gewisseld, Mitchell van den Brink en ik samen in zes minuten. In het tweede deel hebben we wel plankgas gereden, maar dat kon ook. We zijn wel met nog een kapotte band over de finish gekomen, maar dat maakt niet uit. Er zijn er veel geweest die de fout hebben gemaakt op te zachte banden te rijden. Wij hebben de hele dag op 5, 6 bar gereden.”

Vandaag gaat de derde etappe over 335 kilometer. De rijders doorkruisen de grootste militaire zone van Zuid-Marokko. Via de duinen van Chegaga en zanderige, kronkelende paden bereiken de deelnemers het bivak in Erg Lihoundi, beter bekend als de ‘jodenduinen’ .

Tekst: Berry Kamphorst
Foto’s: Rallymaniacs en Morocco Desert Challenge facebook

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *