MAN TGE met slaapcabine voor Peter Maessen Transport

De MAN TGE 4.180 met slaapcabine die onlangs bij Peter Maessen Transport in de vloot is gekomen, laat overduidelijk zien hoe veelzijdig het nieuwe bestelautoconcept van MAN is. “Er rijden heel weinig van zulke bestelauto’s op onze wegen, maar voor ons is dit de ideale oplossing”, zegt directeur Peter Maessen.

Hij is de oprichter en eigenaar van een dynamisch transportbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van spoedeisende bestellingen in binnen- en buitenland. Daartoe beschikt het bedrijf over een gevarieerd wagenpark, waarvan MAN nu met de TGE eveneens deel uitmaakt. “De hoofdreden om voor deze MAN te kiezen ligt niet in het feit dat we er een mooie slaapcabine bij hebben gemaakt, maar de service en onderhoud die we kunnen krijgen van een MAN-dealer. Daar gaat het om dealerbedrijven die tot ’s avonds laat open zijn en op zaterdag. Ook in het buitenland, waar deze TGE veel van zijn tijd op snelwegen zal doorbrengen, kunnen we terugvallen op de service van MAN.”

Slaapcabine
Bij een carrosseriebedrijf uit de regio heeft Maessen de TGE laten voorzien van een slaapcabine. Erachter staat een CityBox opbouw waarin Maessen niet alleen veel kan laden, maar die ook nog volgens de strengste veiligheidseisen is uitgerust. De uitrusting van deze vrij unieke TGE is meer dan compleet: adaptieve cruise control, Lane Departure Warning en stoelen met massagefunctie ontbreken niet. “De chauffeur die hiermee werkt, zit meer in de stoel van zijn TGE dan thuis op de bank. Alle reden dus om hem zo’n mooie stoel mee te geven.” Maessen werkt alleen met de beste materialen zegt hij. Deze TGE beschikt verder over een standkachel en heeft een koelkast en luchtvering. “In feite dezelfde uitrusting als een grotere truck, wat te maken heeft met de afstanden die we door heel Europa afleggen. Natuurlijk is er ook concurrentie, zeker ook uit het buitenland, maar met onze service winnen we het vrijwel altijd.”

Veelzijdig
Maessen begon het bedrijf in zijn eentje en zegt dat hij ‘door te doen wat we beloven’, is gekomen waar het bedrijf nu staat. Sinds kort heeft het bedrijf een nieuwe vestiging op Schiphol, van waaruit veel ritten starten. Naast een aantal bakwagens, beschikt Maessen ook over een aantal lange en hoge bestelauto’s. “Die gaan heel Europa door. Deze nieuwe MAN gaat voorlopig vanuit zuid Nederland op Schiphol rijden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *