De jassen van de 74-BFG-3

Mercedes-Benz Actros MP4
In oktober 2014 kwam de Mercedes-Benz Actros 1842 in dienst bij Internationaal Verhuis- en Transportbedrijf Jan van Duuren in Leiden. De trekker werd aangeschaft voor vaste opdrachtgever Toshiba Medical Systems Europe om medische opleggers met een mobiele CT-scanner te vervoeren tussen ziekenhuizen in heel Europa. Voor commerciële doeleinden werd de truck volledig wit gelaten om te figureren in een foto-shoot voor de opdrachtgever.
Mercedes-Benz Actros MP4
Daarnaast werd de Actros ingezet voor vervoer van gebruikte medisch beeldvormende systemen tussen de werkplaats in het Deense Aalborg en de magazijnen in Veldhoven en Zoetermeer.
Mercedes-Benz Actros MP4
In de tijd werkzaam voor Toshiba Medical Systems Europe reed de trekker in het eigen tenue van Jan van Duuren.
Mercedes-Benz Actros MP4
Toshiba Medical Systems werd overgenomen door het Japanse bedrijf Canon Inc. Met het wijzigen van de naam van de opdrachtgever in januari 2018 veranderde ook de bestickering van de Actros. De Jan van Duuren huisstijl maakte plaats voor de logo’s van Canon.

De inzet van de trekker wijzigde slechts gering. De locatie in Aalborg werd gesloten en de truck rijdt nu voornamelijk met medische trailers in heel Europa.

Tekst en foto’s: Jaco Terlouw.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *