Prekeuring Morocco Desert Challenge 2019


Omdat de Morocco Desert Challenge inmiddels uit is gegroeid tot de op één na grootste offroadrally ter wereld, zijn er vanaf dit jaar een aantal regionale pre-keuringen. Gisteren, zaterdag 17 maart 2019, was die voor de Nederlandse en Vlaamse deelnemers, bij Versteijnen Trucks in Gilze. Robert Baarda en ikzelf waren er voor dakartrucks.nl aanwezig. Hoe de dag voor een team verloopt, heeft Smink mooi beschreven op hun facebookpagina.

Natuurlijk hebben we met veel aanwezige mensen even kort gesproken. Dan hoor je altijd veel interessante dingen. Leukste nieuwtje kregen we van de MDC-organisator Gert Duson zelf te horen: MAZ is bevestigd als nieuw deelnemend truck-team met twee trucks! Dit team is nu nog aan het testen, volgende week laten ze weten of het lukt de torpedo aan de start te krijgen. Het gaat hoe dan ook geweldige beelden opleveren bij de start, waar de MAZ direct naast Ton van Genugten in de Iveco zal starten (de trucks vertrekken in paren bij de eerste etappe) op het Atlantische strand.
GINAF M3331
We waren niet helemaal compleet bij de prekeuring. Eibert Timmermans (op tijdtabel werd zijn team ‘Exdakar’ genoemd, nu al de mooiste spelfout van het jaar) had maar twee van de drie trucks mee, de torpedo was er niet bij in Gilze. Een andere afwezige neus was die van Martin van den Brink, maar dat is logisch, MKR is immers in Tsjechië gevestigd.
DAF XF Euro 6Mercedes-Benz NGVolvo FH 4th gen
Bombardier onbekend/overigDAF CF Euro 6Scania eigenbouwIveco PowerstarIveco StratorDAF CF Euro 6Scania R620Iveco PowerstarBombardier onbekend/overigToyota LandcruiserBowler NemesisNissan NavaraLand Rover DefenderMAN TGS 2nd genIveco StratorBombardier onbekend/overigScania SjompDAF CF serieDAF CF Euro 6
Mooi detail, deze koplamp van Frank Tilburgs, hij lijkt groter dan hij is!
MAN SjompFord F150VW kever (typ 1)

Onbekend meerdere (diverse merken)
GINAF X2223 Can-Am onbekend/overigScania eigenbouwScania meerdereVW AmarokCan-Am Traxter ProVolvo FL 1st genVolvo FH16 4th gen
DAF 45Toyota Landcruiser
DAF XF105
Hamer had twee hele dikke vierassers mee als racetransporters.Toyota FJ CruiserDAF CF Euro 6MAN TGS 1st genMercedes-Benz Actros MP4DAF CF Euro 6Land Rover DefenderDAF CF Euro 6DAF CF Euro 6DAF XF105Van Hool touringcarVan Hool touringcarVW kever (typ 1)Onbekend ATVMercedes-Benz G-klasseMercedes-Benz G500 4×4²!Toyota HiLuxMAN TGS 2nd genMAN TGS 1st genMAN TGS 2nd genCan-Am onbekend/overigPrachtig kleurtje.DAF XF105Iveco TrakkerGINAF M3329Fun fact: we zien hier een GINAF M3329 met DAF CF front en een DAF met Ginaf typeplaatjes!DAF CFDAF CFGINAF X2222Unimog onbekend/overigUnimog onbekend/overigUnimog onbekend/overigUnimog onbekend/overigToyota LandcruiserMAN TGS 2nd genRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorScania 143 Streamline
Heel veel dank aan Gert Duson en zijn team voor het ‘evenement’, Vick Versteijnen met zijn familie en medewerkers voor de gastvrijheid en bijzondere decors en aan álle deelnemers voor die heerlijke typische Morocco Desert Challenge-sfeer. In 2017 was ik er een paar dagen bij in Marokko zelf, het blijft een droom om eens een volledige MDC mee te maken als persmannetje/fotograaf/marketeer. Beschouw deze blogpost maar als een open sollicitatie. 😉 Nog veel meer foto’s van gisteren staan op dakartrucks.nl en truckfan.nl.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *