Honderste Scania voor het Deense leger is een hele dikke


Net als in Nederland, heeft ook het Deense Ministerie van Defensie een flinke order geplaatst bij Scania. Er zijn 950 stuks besteld, in verschillende uitvoeringen, voor zowel op als naast de weg. Op 23 januari 2020 werd de honderdste truck uit deze order feestelijk overhandigd door Marcus Holm (directeur Scania Denemarken) aan Chris Giorgianni (vice-president van Denemarken en verantwoordelijk voor Defensie). In 2023 zal er nog wel een klein feestje volgen, dan wordt als alles goed gaat nummer 950 afgeleverd.

Nummer 100 heeft een Nederlands tintje: de V8 zwaar transport trekker is gekoppeld aan een Broshuis oplegger.

Foto’s en informatie met dank aan Scania Denemarken.

One Response

  1. Maarten 30 januari 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *