Morris Minor brandweerwagen voor tussen de assemblagelijnen

Morris Minor
Deze unieke Morris Minor brandweerwagen is in 1953 gebouwd door de Engineering afdeling van Morris Motors. Hiervoor werd het prototype chassis van de Minor kwart-tons bestelwagen verbouwd. Hij was aanvankelijk uitgerust met een zijklep-motor, maar later werd deze vervangen door een krachtiger motor uit de A-serie.
Morris Minor
De auto was gebouwd voor een heel specifiek doel, wat de fabriek al in 1932 gesteld had: een brandweerwagen die in staat is om bij noodgevallen tussen de assemblagelijnen te kunnen rijden.
Morris Minor
In 1953 mocht de eerste auto die voor dit doel gebruikt werd na ruim 20 jaar met pensioen en werd deze Minor in gebruik genomen. Pas in 1983 werd hij uit actieve dienst gehaald en naar de reserve-vloot overgeplaatst in 1990 mocht hij dan uiteindelijk helemaal met pensioen. Tegenwoordig wordt hij getoond in het British Motor Museum.
Morris Minor

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *