Met een Unimog in de melk én stront

Unimog U430
Rob Huntbach van Hayfields Dairy heeft onlangs zijn JCB Fastrac vervangen door een Unimog U430. Rob: “De Unimog heeft de reistijd drie uren korter gemaakt en er zijn dagen dat we 75 liter diesel besparen!” En dat terwijl de U430 net zo terreinvaardig is als de tractor die hij vervangt.
Unimog U430
Hayfields Dairy zamelt hoge kwaliteit melk in, van geselecteerde boerderijen in Cheshire, Shropshire en Staffordshire (Groot-Brittannië), om er bekroonde kazen van te maken. De route kan zomaar 400 kilometer lang zijn. De pomp op de 16.000 liter melktank wordt aangedreven door het hydraulisch systeem van de Unimog. Rob Huntbach, managing director en kleinzoon van de oprichter: “Als transporteren ons enige werk was geweest, hadden we wel een reguliere truck gekocht. Maar ik heb een multitalent nodig die ook het nodige andere werk kan verzetten, alles wat je op een boerderij kunt bedenken.”
Unimog U430
De Hayfields Unimog is uitgerust met het optionele VarioPilot systeem. Dat houdt in dat de chauffeur kan wisselen van een rechtsgestuurde uitvoerig naar een linksgestuurde uitvoering, en andersom uiteraard. Het stuur, het instrumentenpaneel en de pedalen kunnen binnen een minuut van de ene naar de andere kant van de cabine verhuizen. Bermen maaien en heggen snoeien wordt hiermee een stuk veiliger, dan is het simpelweg beter op de ‘bijrijderskant’ te zitten. Ook mag de Unimog soms een strontkar over het land trekken. Huntbach: “Met een standaard truck hadden we dat allemaal niet kunnen doen. Nu hebben we het beste van twee werelden.”
Unimog U430
Foto’s en informatie met dank aan Daimler.
Unimog U430

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *