Oldskool sondeerwagens bij uitbreiding Assen

Uitbreiding woonwijk Kloosterveen in Assen

Dit jaar wordt er gestart met de uitbreiding van de woonwijk Kloosterveen in Assen (Kloosterakker). Persoonlijk vind ik (Martin Vonk, red.) dat erg jammer want hierdoor verdwijnt er weer veel landbouwgroen.

Momenteel is men bezig met de voorbereiding van het project. En dat betekent ondermeer onderzoek naar de bodemgesteldheid en draagkracht van de bodem. En dat gebeurt met sondeerwagens.

Voor mij als vrachtwagenliefhebber is dat natuurlijk smullen, want deze onderzoeken worden veelal uitgevoerd met voertuigen uit een ver verleden en uit een tijd waarin uitstoot nog geen probleem was. Want zowel de Mercedes als de Ginaf zijn de 25 al gepasseerd! Desondanks zien ze er nog prima uit.

Overigens heeft de uitbreiding van de woonwijk een tijd stil gelegen vanwege de stikstofregels waar bouwprojecten tegenwoordig aan dienen te voldoen. Zo dient er bij de werkzaamheden zoveel mogelijk gebruik te worden gemaakt van emissie-arme voertuigen. Na deze ietwat valse start ben ik dan ook reuze benieuwd naar de volgende fase van het project!

Tekst en foto’s Martin Vonk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *